Det här med förväntningar

Min fot opererades nyligen. Jag har gjort samma typ av operation tidigare på den andra foten. Ett ingrepp som görs med titthålskirurgi – artroskopi.

Fördelarna med den här varianten jämfört med traditionell kirurgi är många. Det är främst minskad risk för komplikationer efteråt och att man kan gå direkt efter operationen, då man behöver inte gipsas.
Min bild av hur det skulle vara efter operationen och hur det blev stämde inte. Kan jag konstatera nu. Jag minns från förra tillfället att jag hade knappt ont alls och behövde inte vara borta från jobbet nämnvärt. Den foten var hel, bara defekt (den satt inte riktigt fast i benet, så det glappade när jag gick.)

Den här foten hade samma defekt; den är opererad med öppen kirurgi (för länge sen) samt att det är samma ben som hälsenan gick av på för några år sen.

Vet inte hur mycket något av detta påverkar, men jag kan säga att en titthåls-operation inte behöver vara smärtfri efteråt.

Jag har konstant värk och kan inte gå utan kryckor. Jag väljer att tro på dem när de säger att det kommer att gå över (även om jag inte förstår hur) och att det kommer bli bra. Jag förstår inte hur människor som har konstant värk i sin kropp klarar av att fungera!

Jag var i chocktillstånd i några dagar och framför allt väldigt förvånad. Jag har nu vant mig på nåt vis – inte vid smärtan – men att det är så här. Jag hade en förväntning och föreställning och det blev inte alls så. Denna gång kanske inte åt det positiva hållet. I alla fall känns det så nu. Men det där vet jag kan ändra sig efter hand. Det har gjort det många gånger förut. Kanske även denna gång?

Jag lägger med en bild som får mig att drömma bort och fantisera om att jag en dag går barfota i lavenderfält. Går förresten? Nej, jag springer!

Lämna en kommentar