Gillar du att vinna?

Jag såg en gång en reklamaffisch där texten löd ”Gillar du att vinna men hatar att förlora?”. Det var Riksgälden som hade skojat till det och gjorde reklam för sitt säkra sparande i premieobligationer.

Jag gillar att spela spel men det är av underordnad betydelse om jag vinner eller förlorar. För mig är det spelet i sig som roar. Jag blir inte irriterad om jag förlorar, om jag gjort mitt bästa. Om jag förlorar för jag bar mig korkat åt kan tänkas jag knorrar lite. Annars – hatten av för vinnaren.

MEN när det kommer till att förstå saker så är jag en som ”Gillar att förstå men hatar att inte förstå”-person. Det kan skapa en hel del idisslade tankar. I vissa fall spelar det ingen roll att jag inte förstår och i andra spelar det roll. Det har ingen betydelse alls! Tyvärr.

I min grundstruktur har jag en förkärlek till att förstå hur saker och ting hänger ihop eller hur något skapas. Jag är överlyckligt förtjust i att titta på tillverkande maskiner och se hur nån har klurat ut en fiffig lösning för att till exempel vika ihop en liten kartong.

Nu har jag ett ”problem” med min egen hemsida (denna!). Det är en sak jag vill göra och jag får inte till det och det är på gränsen till att reta gallfeber på mig. När det gäller sådana här saker så tror jag att min känsla och reaktion är densamma hos den som ”Gillar att vinna men hatar att förlora” i spel och helt plötsligt ökade min medkänsla för dessa människor. Kram på dig ifall du är en sån. Jag förstår precis!

Lämna en kommentar