Livet

Har-gjort-lista

Jag tror alltid att jag ska komma ihåg saker och ting jag vill eller behöver göra, men utan kom-i-håg lappar så skulle jag inte ha en chans. Finns det inte på lappen, så finns det inte. Och för att göra saken ändå värre så är det till och med så att jag ibland glömmer bort att läsa lappen!

Jag har den senaste tiden testat att se vad som händer utan dessa små lappar som ligger och dräller över allt. Jag menar -jag missar ju ändå att läsa dem – så vad kan det göra för skada att bara skippa dem?

Vet du vad? Jorden snurrar ännu!

En av mina vänner på Facebook förmedlade nyligen en idé om att istället för att göra listor på sådan som ska göras, skapa en lista på det som är gjort. Underbar tanke och något som jag direkt kan känna förmedlar en helt annan känsla än den där ”för-många-punkter-och- för-lite-tid-att-hinna-göra-dem-på”-listan.

Så här kommer min premiär ”Detta har jag gjort idag”-lista

 • Ändrat om lite på min webbsida
 • Plockat svamp – gick hela sju meter från tomtgränsen!
 • Bakat äppelpaj
 • Tittat på Macahan
 • Lagat mat
 • Druckit kaffe
 • Kollat in ödlorna som den lilla har fångat
 • Hämtat ved
 • Eldat
 • Handlat
 • Diskat
 • Spelat keyboard

Hur ser din lista ut? Vad gör du en söndag?

4 kommentarer till “Har-gjort-lista

 1. Ska man ta med saker som att dricka kaffe på en sådan lista? Då får man ju skriva upp att man har andats med… 😉

  1. Skratt! Det har du rätt i, det glömde jag! Så många saker vi gör som är så självklara att vi inte ens tänker på dem! Jag har till exempel inte med ”Klev upp ur sängen” med på listan.

   1. Den dagen jag tar i min tanke att skaffa en kaffemaskin att ställa vid sängen är det inte längre nödvändigt att gå upp… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.