Jag tittar i backspegeln

Vid den här tiden för ett år sen så såg mina dagar ut så här:

  • Jag gick upp klockan 05:00. Jag jobbade med min bok. Vid det här laget var jag framme vid att stryka och editera.
  • Klockan 08:00 tog vanliga jobbet vid. Hektisk fas – ”allt” ska vara klart innan semestern.
  • Klockan 17:00 tid för lite mat och sen jobb med boken igen.
  • Klockan 21:00 stupade jag som en zombie i säng för att dagen efter stiga upp klockan 05:00 igen.

Det var tungt och slitsamt och jag ville ge upp många gånger.

Tre dagar innan manuset skulle gå till tryckning kände jag hur musten gick ur mig. Jag orkade inte mer. Jag tänkte att det är bra att jag följa sina drömmar men vissa drömmar får man släppa taget om helt enkelt. Det här går inte! Då kom ett brev från en person i vårt avlånga land, som skriver att han gärna vill köpa min bok när den kommer ut.

Jag hade lagt in några Google-annonser om att boken skulle komma ut i juli och denne man hade sett en sådan. Hans brev kom i precis rätt tid och gav mig kraft att orka fortsätta in i mål. Jag kavlade upp ärmarna och gjorde klart jobbet jag föresatt mig. Tre dagar senare gick jag ner till tryckeriet och lämnade i från mig manuset och det var med lätta steg jag gick därifrån.

Dagen efter åkte jag på långresa och fyra veckor senare när jag kom hem så var boken färdig för leverans. Det var en märklig känsla att lyfta in alla dessa böcker i mitt hus. En glädje som är svår att beskriva.

Det är spännande att zooma ut och se på det som händer och sker i livet. Jag känner stor tacksamhet till denne man i Karlskrona för att han skrev till mig just den där dagen. Det hjälpte mig att förverkliga min dröm.

1 tanke på “Jag tittar i backspegeln

  1. Oj så bra med brev. Jag är som du vet glad och tacksam för din bok. Men vilket slit du haft det har jag inte riktigt förstått, men gör det nu,

Lämna en kommentar