Läker tiden alla sorgens sår?

Jag är övertygad om att de flesta någon gång har fått höra att tiden läker alla sår och andra ”sanningar” av samma slag.

Om det nu är så att tiden i sig läker såren vi har, hur kommer det då sig att något som hände för länge länge sedan fortfarande kan göra ont och påverka mig idag?

Nyligen kom jag i kontakt med begreppet sorgbearbetning och vad sorg egentligen är. Då kopplade jag att jag själv har sorg som är obearbetad. Jag upplever det som att sorg är ett tabubelagt område och att vi människor får ganska dålig träning i att hantera och bearbeta den sorg vi får uppleva i livet.

Vad är sorg?
Sorg är en normal och naturlig känslomässig reaktion vid en förlust av något slag.

Har du upplevt sorg i livet (om inte – Grattis!) som du känner är obearbetad? Då kan jag varmt rekommendera Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Läs mer på www.sorg.se.

Lämna en kommentar