När proppen går

Efter en intensiv arbetsvecka begav jag mig igår ut till stugan på landet. När jag kör förbi grannens hus ser jag att en bräda på gaveln till hans vedbod har lossnat och ligger på vägen. Märkligt. Väl inne i mitt eget hus möts jag av en vidrig stank och upptäcker också att stället är strömlöst.

Det visar sig att några proppar har gått och inte bara inne hos mig utan även samtliga i den stora elcentralen utomhus. Går tillbaka och studerar den där vedboden lite närmare och upptäcker att det ligger trä-splitter på marken och flera brädor i husväggen är borta. Blixten har slagit ner här!

Nu följer aktiviteter som proppbyte, vädring, tömning och städning av kyl samt luska ut svaret på gåtan ”Var förvarar man bäst fyra påsar med rutten mat över natten?”

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men allt löste sig bra. Kaninens uthus fungerade bra som soprum!

PS Kaninen är kvar i stan.

Lämna en kommentar