Sorgbearbetning

Jag åkte tåg nyligen. Det gör jag i och för sig ganska ofta, men denna tågresa ägde rum på min fritid och det är inte så vanligt. Jag fördrev del av tiden med att läsa ombordtidningen.

I denna tidning fanns en artikel om Anders Magnusson och hans arbete med sorgbearbetning. Jag har läst om honom tidigare, men detta reportage fångade min uppmärksamhet på ett nytt sätt.

När något fångar mig så brukar jag slänga iväg ett tack-mail och berätta vad jag tycker. Så även denna gång.

Efter några timmar ringde Anders. Vi hade ett trevligt samtal och kom så småningom att tala om våra respektive böcker. Vi beslöt oss senare för att byta bok med varandra. Jag är mycket glad för det. Jag har så klart sorg även i mitt liv (så som det är med livet) men boken tog upp exempel på saker som också kan ”platsa” under rubriken sorg, som jag inte ens tänkt på. Och hur det kan påverka en i livet framgent. Och det bästa av allt – att det går att bearbeta sorgen. Den tar död på gamla floskler och myter samt ger en bra redskap.

Jag får en bild av en sån där tavla som man skruvar upp på väggen och så ritar man konturer av verktyg, t ex en hammare eller tång och så vet man var just de sakerna ska hänga. Lite ordning på torpet och man kan lämna saker i sinnesfrid eftersom var sak har sin plats. Kan inte förklara min känsla på annat sätt än så.

Hur som helst kan jag varmt rekommendera boken ”Sorgbearbetning” och om du vill läsa mer så finner du mer info här: http://www.sorg.se/startsidan/.

Här finns ett smakprov av boken:
http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789197479608/partner/smakprov

Lämna en kommentar