Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

5 bra tips på goda drycker

”Stackare, du som inte kan dricka längre…” Det är inte så ofta jag hör det, men det har hänt. Vaddå inte dricka längre? tänker jag. Jag dricker ju massor och hela tiden 🙂

Här är fem exempel på drycker som jag gillar skarpt.

Ingefärs-bomb

Skär några skivor färsk ingefära och häll på hett vatten. Yummie! Tips: Använd potatisskalaren, det blir saftigare då.

Cool Rooibos

Jag gillar rooiboste och har alltid druckit det varmt. En dag fick jag smaka på en välkyld variant och himmel så gott! Jag kokar en liter vatten och låter en påse stå och dra länge. Därefter kyler jag ner och ställer kallt. Det är en av de mest läskande drycker jag vet.

Äppel-slush

På hösten gör jag mängder av äppeljuice som jag fryser in. (De fungerar finfint som kylklampar en het sommardag.) När en flaska är halvtinad häller jag upp ett halvt glas med äppel-is-sörja och fyller på med kolsyrat vatten. Mums!

Vatten

Jag gillar vatten i alla dess former. Ett stort glas kolsyrat vatten tillsammans med is och några droppar limejuice – det behöver inte vara svårare än så.

Tomatdryck

Jag har aldrig varit mycket för drinkar och jag har aldrig gillat Bloody Mary. (Jag hade bara provat den icke-alkoholfria varianten tidigare.) En dag fick jag smaka ren Bloody Mary-mix från ”Mr & Mrs T”. Mycket gott! Fyll ett glas med is och några citronskivor. Häll på mixen. Klart.

Vad har du för tips på goda drycker? Berätta i kommentarerna här nedanför.


Foto: Anusorn P Nachol, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 2 av #blogg100]

2 svar på ”5 bra tips på goda drycker”

Lämna en kommentar