Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

5 suveräna WordPress-tillägg

[Uppdaterad 2015-08-29 Vi lever i en föränderlig värld. Sedan jag skrev detta inlägg har några av tilläggen försvunnit eller så har jag själv bytt till något annat som passade mig bättre. Jag återkommer med en uppdaterad lista i ett nytt inlägg.]

Jag gillar WordPress, det är ingen tvekan om den saken. Med ett dussintal noga utvalda tillägg kan jag få WordPress att fungera precis som jag vill.

Jag skrev nyligen om tillägg som förbättrar WordPress och då fokuserade jag på tillägg som framförallt förändrar WordPress för administratören. (I mitt fall är det jag.)

Idag vill jag tipsa om tillägg som också är synliga för läsaren.

Yet Another Related Posts Plugin

Visar relaterade bloggposter.

Ett enkelt tillägg som visar förslag på andra bloggposter som kan vara av intresse, baserat på det man läser just nu. Jag har testat några olika varianter och det här är den som jag gillar bäst.

Yet another Related Posts Plugin (YARPP) är skapad av Jeff Parker.

Captcha

Förhindrar skräpkommentarer.

Jag fick tidigare en mängd skräpkommentarer. Efter Captcha kom till mig har jag inte fått en enda. När man vill skriva en kommentar fyller man i svaret på vad till exempel 6 minus ett är. Den blandar siffror och ord och uppgifterna är väldigt enkla att lösa, för en människa.

Captcha är skapad av Bestwebsoft.

MailChimp List Subscribe Form

Anmäla sig till mejllistor.

På min sajt finns ett formulär där man kan anmäla sig för att få mina nyhetsbrev, som jag skapar med hjälp av MailChimp. (MailChimp är för övrigt ett av de bästa, trevligaste och enklaste program jag råkat på.)

MailChimp är skapad av MailChimp och Crowd Favorite.

Easy Contact Forms

Skapa olika typer av formulär.

Namnet på det här tillägget är lite missvisande. Det är visserligen enkelt men det är samtidigt en tungviktare och den har många finesser jag inte använder mig av (än).

Det går att göra flera olika formulär och det är helt dynamiskt hur många och vilka fält man vill ha med. Just nu använder jag det här tillägget för att ta emot bokbeställningar.

Emellanåt har jag ett specialerbjudande och då är det enkelt att hålla isär var beställningen kommer ifrån genom att använda olika formulär.

Easy Contact Forms är skapad av Champion Forms.

Clean and Simple Contact Form

Avslutningsvis har jag ytterligare en variant för att skapa formulär för att komma i kontakt med mig . Den här fungerade bättre för mig än Easy Contact Forms, när jag hade formuläret i sidofältet. Eftersom den verkligen är ”Clean and Simple” så har den fått stanna kvar, trots att jag skulle kunna göra samma sak med Easy Contact Forms.

Clean and Simpel Contact Form är skapad av Meghan Nicholas.

Uppdaterad! [2015-01-28]


Vill du har fler tips så kolla in 6 tillägg som förbättrar WordPress där jag tipsar om bland annat ”Broken Link Checker”, oumbärlig när man har många länkar på sin sajt.

Vilket tillägg till WordPress är din favorit? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför.


Bild: WordPress.org

[Dag 23 av #blogg100]