Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

6 tillägg som förbättrar WordPress

Den här sajten är gjord med hjälp av WordPress och för att få lite extrafunktioner har jag använt några tillägg. På engelska heter det plugin. Det finns just nu mer än 32 000 tillägg för WordPress. Av alla tillägg jag har installerat så är här listan med de jag uppskattar mest.

Broken Link Checker

Kontrollerar att webblänkar finns. 

Har du upplevt att en webblänk du har använt helt plötsligt inte är giltig? Klart du har. Det händer oss alla. När man har använt en länk till en sajt, som inte längre finns, sänder ”Broken Link Checker” ett mejl om det till administratören av WordPress-sidan.

Broken Link Checker är skapad av Janis Elsts.

Custom Sidebars

Skapar individuella sidfält. 

I WordPress kan man att ha ett fält på sidan med funktioner och text. Här är ett exempel på min sida för Nyhetsbrev. När man har byggt upp ett sidfält blir den gemensam för alla webbsidor på sajten, där man valt att använda sidfältet.

Jag vill ha större flexibilitet och anpassa mitt sidfält till att innehålla olika saker beroende på vilken sida det handlar om. Genom att använda ”Custom Side Bars” är det möjligt.

Custom Sidebars är skapad av WPMUDEV.

What The File

Visar källfiler för aktuell sida.

Ett smutt litet tillägg. Med ”What The File” får jag veta vilka filer som skapar sidan jag just nu tittar på. Mycket bra när jag vill veta vilken fil jag ska leta rätt på när jag vill förändra källkoden för mitt tema. Jag använder ett barn-tema för att kunna göra egna anpassningar. Mer om det vid ett annat tillfälle.

What The File är skapad av Barry Kooij.

WP Native Dashboard

Växla mellan olika språk. 

Jag har en svensk installation av WordPress. Väldigt många (läs: de flesta) anpassningar, funktioner, manualer och beskrivningar är skrivna på engelska. Med ”WP Native Dashboard” kan jag växla språk på installation och på så vis blir det lättare att hitta, när jag följer en guide. Det går att välja många olika språk.

WP Native Dashboard är skapad av Heiko Rabe.

WordPress SEO

Gör din sajt mer sökbar.

Det här är det bästa tillägget när det gäller SEO-hantering. Jag dök ner i det här med SEO för några år sen och jag installerade denna plug-in. Tröskeln var lite för hög för mig och jag gav upp. Jag läste på mer och lärde mig och valde sedan en annan plug-in.

Jag växte dock ganska snart ur den och gick tillbaka till mitt förstahandsval. Då visar det sig att ”WordPress SEO” har ett importverktyg från den plug-in jag just valt att överge. Smidigt. Nu var jag redo att ta mig an en större tugga av SEO och med mer kunskap i bagaget blev det lättare. Arbetet med att sätta mig in i detta har varit väldigt värdefullt för mig.

SEO – Search Engine Optimizing, heter på svenska ”sökmotoroptimering”. Den engelska förkortningen används även i Sverige.

WordPress SEO är skapad av Joost de Valk.

404page

Skapa din egen ”sidan kunde inte hittas”-sida.

Som jag skrev tidigare så händer det att en sajt innehåller länkar som inte längre finns. Det händer att jag själv dabbar mig och tar bort en sida eller ändrar webbadressen utan att göra en omdirigering. Det kan också vara så att den som söker en av mina sidor helt enkelt har skrivit in en felaktig adress. Då visas en så kallad 404-sida som talar om att sidan som söktes, inte finns. Med ”404page” får jag möjlighet att skapa en anpassad 404-sida.

 404page är skapad av smartware.cc.


Som du ser i min slogan överst på sidan så arbetar jag med alkoholism, nykterhet och livsstilsförändring. Hur kommer WordPress in i bilden? Ja, det är en del av min livsstilsförändring, kan man säga. En stor del av mitt arbete sker på internet och jag behöver en bra plattform för det. Ett ställe där jag kan blogga och förmedla information.

WordPress kändes som ett bra alternativ. Det används över hela världen, det är många som bidrar med att vidareutveckla det och det är gratis. Jag sköter min sajt själv och gör all anpassning och utveckling själv. Och jag tycker det är fantastiskt roligt!

När jag började använda WordPress 2011 kunde jag ingenting om det. Är du nyfiken och vill veta mer så är här en länk till en bra guide från .SE.

Vill du har fler tips, kolla in 5 suveräna WordPress-tillägg där jag bland annat tipsar om hur jag blev av med skräpkommentarer.

Vad har du för tips på bra WordPress-tillägg? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför.


Foto: Stockimages, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 14 av #blogg100]

Lämna en kommentar