Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Ångestpodden om alkoholism

För en dryg vecka sen träffade jag av Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand från Inget filter. De driver en av Sveriges populäraste podcast med 250.000 lyssnare varje månad.

Ångestpodden – en feel-good-podd om psykisk ohälsa

Ångestpodden fokuserar på psykisk ohälsa och andra ämnen de tycker är viktiga, till exempel alkoholism. Just detta ämne var det också många lyssnare som hade önskat ett avsnitt om.

Vårt samtal resulterade i två avsnitt. Det första med nummer 65 publiceras idag. Del 2 kommer nästa torsdag. Du kan lyssna på avsnittet via till exempel iTunes,  aCast eller PodOmatic.

 

Detta var min första kontakt med en podd och jag måste säga att det var lite pirrigt. Men det tog inte många minuter innan det gick över.

De är så duktiga de här tjejerna och de gör ett så viktigt arbete. Jag tror stenhårt på att vägen till framgång när det gäller att lösa svårigheter är att börja tala om det.

För att kunna genomföra en förändring måste vi se verkligheten som den är.

Sofie Hallberg, Cecilia Svensson och Ida Höckerstrand

Andra avsnitt på Ångestpodden

Det finns många andra intressanta avsnitt att lyssna på. Avsnitt nummer 21 med Fredrik Wikingsson och nummer 30 med Niclas Christoffer är två exempel.

Fredrik berättar om sina toppar och dalar samt tvångstankar och Niclas Christoffer om hur det tog honom 20 år att hitta rätt hjälp för att komma ur sitt matmissbruk. Matmissbruk betraktades som en ”tjejsjukdom” och att då inte vara tjej gjorde att vägen till hjälp blev lång.

Om du är nybörjare på det här med podcasts så hittar du här en lista med de 100 populäraste podcasten i Sverige.

Podcast Ångestpodden

Förändra mående med hjälp av musik

Fast vi talade så länge att det resulterade i två avsnitt, kändes det efteråt som att det fanns massor som var osagt. Till exempel det här med mående och musik.

Jag fick i början av min nykterhet höra talas om HALT och att ha det i minnet. Man ska undvika att vara något av Hungry, Angry, Lonely, Tired, dvs undvika att vara hungrig, arg, ensam och trött.

Detta tips tror jag kan vara bra för alla människor.

Genom att följa rådet om HALT och i tillägg lyssna på musik, blir det mesta i livet enklare. Och även om det är så enkelt att det känns som fusk fungerar det. I alla fall för mig. Du hittar min spellista One Hundred Ways både på Deezer och Spotify.

För dig som inte känner till Deezer: Det är som Spotify, fast bättre.

Min spellista One Hundred Ways


Ångestpodden-serien

Del 1: Ångestpodden om alkoholism (detta inlägg)

Del 2: Alkoholism och medberoende

Del 3: Podcasts om alkoholism inspirerade till ny musik


Foto: Thomas Lefebvre, Unsplash

Lämna en kommentar