Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Att hantera rädsla

Jag talar ofta om att drömma och visualisera det man vill uppnå. Det är en metod jag själv använder. Till att börja med var det ovant men idag känns det helt naturligt. När jag har ett mål att sträva emot föreställer jag mig i stort och smått hur det ser ut när jag nått dit. Livet är en oskriven bok och vi kan välja att fylla den med vad vi vill.

  • Blir det alltid som jag tänkt mig? Nej, självklart inte.
  • Är jag helt orädd när jag går mot mina drömmar? Nej, självklart inte.
  • Är jag alltid helt utan tvivel? Nej, självklart inte.

Det kommer stunder då jag undrar vad jag håller på med? Jag fylls av tvivel och frågar mig hur jag kan tro att någon skulle vara intresserad av vad jag har att säga. Hur kan jag tro att det ska kunna gå att arbeta med det jag gör? Och så vidare i samma stil.

Mitt knep för att komma förbi rädsla

Det jag gör när jag upplever sådana känslor är att jag helt enkelt berättar det för någon. Ibland bara för min närmaste omgivning, ibland för fler. Den senaste tiden har många positiva saker hänt. Saker jag arbetat för att nå i flera år, har fallit på plats. Och märkligt nog ökade också då min rädsla. Jag var inte beredd på det.

Kanske är det så att drömmar på behagligt långt avstånd inte har så stor inverkan på oss? Kanske är drömmarna så stora att det finns en känsla av att ”det kommer ju ändå inte hända” och det har den positiva baksidan att de inte heller medför någon rädsla? Ju mer verkliga, de där tidigare ouppnåeliga drömmarna blir, desto läskigare verkar de också bli.

Sticka hål på ballongen

Den senaste tiden har jag nått flera sådana drömmar och jag upptäcker att rädslan kryper intill mig. Nu när jag skriver om det så förstår jag den inte, men rädsla handlar ju sällan om logik.

När rädslan kom gjorde jag som jag brukar göra och jag berättade om den. Det blir samma effekt som att sticka hål på en ballong och rädslan försvinner. Det är ett så enkelt knep så det känns som fusk. Det var lite tankar om rädsla. Här kommer lite om det senaste som hänt.

Drömmar som går i uppfyllelse

Jag har drömt om att ge ut min bok via ett ”riktigt förlag”. Nyligen fick jag kontakt med ett sådant – och de vill ge ut min bok! Det passar otroligt bra eftersom min upplaga håller på att ta slut. Vi har fört en dialog och diskuterat avtal och idag postade jag ett underskrivet kontrakt!

Jag har haft en önskan om att bli bättre som föreläsare, men har inte haft helt klart för mig hur jag ska gå till väga för att nå dit. Jag fick höra talas om en föreläsningscoach och jag tog kontakt. Coachen har varit med när jag har föreläst och efteråt givit mig värdefull återkoppling om vad jag ska ändra och träna på.

Jag har länge drömt om att ge ut min bok som ljudbok och jag har även en speciell önskan om vem som ska läsa in den. Jag har grunnat och tänkt under ganska lång tid på hur det skulle gå till. Till slut kom jag ihåg orden ”beslut utan handling är värdelöst”. Att bara gå och tänka kommer inte göra att detta blir av. Jag tog mod till mig och kontaktade skådespelaren i fråga. Och jag fick ett omedelbart ”Ja”, som svar på min fråga.

Det är fantastiskt vad som kan hända när jag vågar  vara rädd.

 

Foto: Nuttapong, FreeDigitalPhotos.net

Lämna en kommentar