Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Backa för att komma framåt

Ibland rullar livet bara på. När hjulet är i rullning tenderar det dessutom att rulla på ändå fortare.

För lång tid av detta kan vara uttröttande. Så fungerar det för mig, kanske även för dig?

Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare.

Olle Wedholm

Jag tycker om det här citatet från Olle Wedholm.

Retreat

Jag tänker på ordet ”retreat” som är populärt i våra dagar. Om man slår upp ordet på svenska hittar man betydelser som återtåga, flytta tillbaka och retirera.

Det är precis vad jag gör när jag hamnar i för snabb rullning. Jag retirerar.

Jag rör mig ofta bland mycket folk och jag reser en del. Det kan jag göra om jag också ser till att blanda in den total motsatsen. Och för det har jag en retreat-plan. Att backa gör att jag får ny kraft.

Min retreat-plan

Allra först drar jag mig undan, för att umgås med mig. Jag åker ut till min stuga i skogen och tänder en brasa. Jag kokar te och sätter mig i fåtöljen. Jag ser till att ha mat (och så här på vinterhalvåret även vatten) så att jag klarar mig i flera dagar utan att behöva åka tillbaka till civilisationen.

Jag stänger av Facebook, Twitter och annat som pockar på uppmärksamhet.

Jag ser till att äta ordentlig. Gärna något extra lyxigt som en god omelett med grönmögelost i. (Lyx behöver inte vara dyrt eller krångligt.)

Jag går ut på en promenad i dagsljuset varje dag, till skillnad mot att tänka att jag ska gå en promenad.

Jag lägger mig för att sova när jag är trött. Jag har medvetet få lampor tända på kvällen och jag tittar inte så mycket på klockan. Ofta somnar jag vid dessa tillfällen före 21:30.

På morgonen går jag upp och gör kaffe och kryper tillbaka till sängen. (Detta gör jag i och för sig varje morgon.)

Jag går igenom min åsidosatta att göra-lista. Jag prioriterar. Sätter det som fallit mellan mina stolar högst upp på listan. Efter ytterligare lite vila ser jag till att beta av dem. Det ger en härlig känsla i kroppen att få bort gamla ”surdegar”.

Jag går ofta till gymmet men i mer hektiska tider, då jag som bäst behöver det, kan det hända att jag tappat bort detta. Jag går tillbaka till en hälsosam rutin.

När jag har hängt med mig själv ett tag besöker jag vänner. Ni vet så där som man gjorde förr då man bara ringde på dörren utan 14 dagars planering.

Jag lägger mig på soffan och läser en bok.

Jag ägnar mig åt sådant jag tycker är kul, till exempel att kolla in spännande plugins till WordPress. Eller något annat nördigt.

 

Ja, det här är lite av det jag gör. Som du ser är det inga märkvärdigheter, men jag gör dem. Precis som det där gamla apotekstipset ”En glömd tablett gör ingen nytta” handlar det för mig om att göra och inte bara tänka att jag ska göra. Det gör en avsevärd skillnad på resultatet.

Hur gör du när livet rullar på för fort? Lämna gärna en kommentar här nedanför.


Bild: Idea go at, FreeDigitalPhotos.net

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar