Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Bär du på en författardröm?

Går du och bär på en författardröm? Har du en bok i skrivbordslådan? Vill du ge ut din bok, men vet inte hur? Välkommen till klubben.

När jag började skriva visste jag ingenting om vare sig bok- eller tryckeribranschen. Jag hade ingen kunskap och väldig få resurser. Men jag hade tillgång till internet, ett bra bibliotek, vänner och okända människor som gav mig en bit information här och där. När jag tittar i backspegeln förundras jag över hur saker och ting kan gå till.

  • Jag gick en kurs i sorgbearbetning hos Anders Magnusson och Svenska institutet för sorgbearbetning i Stockholm. (Suveränt bra, den borde varje människa gå!)
    Anders har översatt boken som användes i kursen och berättade för mig om sina erfarenheter kring det här med skapa en bok.
  • Jag gick på en föreläsning på Hallsbergs bibliotek där Olle Rimfors barnbarnsbarn Fabian Rimfors berättade om mannen som förde in slalom till Sverige. Jag blev nyfiken på Fabians bok och det här med att vara ute och föreläsa. Jag tog kontakt och han berättade om sina erfarenheter.
  • Jag har en bekant som driver ett tryckeri. Där fick jag bland annat lära mig att det de i bokbranschen kallar för ”Danskt band” har ett helt annat namn i tryckeribranschen.
  • På biblioteket sökte jag mer information och hittade den suveräna boken Typografisk handbok av Christer Hellmark.

Detta är bara några få exempel på hur jag fått till mig bitar med information här och där. Och med det kunde jag faktiskt ge ut min första bok på egen hand. Det är som den där liknelsen att man kan köra 200 mil med bil i mörker eftersom ljuslyktorna lyser upp en tillräckligt lång sträcka framåt.

I arbetet med att skapa mina andra bok Tack, det är bra! gjorde jag en ny bokresa tillsammans med förlaget Roos & Tegnér. Det har varit – och är – en väldigt rolig och spännande resa att göra.

Jag är otroligt tacksam till alla personer som har hjälpt mig på min väg framåt och jag vill gärna ge vidare till andra.

Har du en bokdröm och vill ha ett bollplank, sök upp mig på Bokmässan i Göteborg så kan vi ta ett snack. Jag kommer att finnas (till och från) i Roos & Tegnérs monter B07:21 under hela mässan.

När mässan är? Sista helgen i september, 25-28 september för att vara exakt.


Foto: Rakratchada Torsap, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 71 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar