Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Det är lätt att vara otydlig

Det är många som agerat på gårdagens inlägg och vissa har redan skrivit mejl till mig med sin utmaning. Det blev mer fart efter att jag uppdaterat texten och skrivit så som jag faktiskt hade tänkt mig det hela. Det är lätt att vara otydlig. (Eller svårt att vara tydlig, om man är lagd åt det hållet.)

Det är lätt att man har sin egen bild så klar att det inte är uppenbart att det går att tolka på ett annat sätt. Jag fick snabbt hjälp av frågor som kom in, som gjorde att jag förstod att jag inte varit tydlig.

Om du vill vara med, men tänker: Jag kan inte skriva. Jag vet inte hur jag ska börja? Hur långt ska det vara?

Då säger jag till dig: Ja, kom och var med. Tänk att du skriver en Facebook-status om nåt fränt du gjort som du drömt om länge. Några meningar bara. Det behöver inte vara svårare än så.

Ett exempel från mitt eget liv

Jag har länge drömt om att dyka. Men jag har varit rädd för djupet. 

En dag kom jag i kontakt med en dykinstruktör som peppade mig. Han fick mig att känna mig trygg. Han tog mig metodiskt och försiktigt ner i djupet och vi ”klättrade” utmed en sluttande bergsvägg, så jag inte hade känslan av fritt fall under mig. Helt plötsligt var jag 17 meter under vattnet. 

Anledningen till att jag tog tag i det var att man längtan var större än min rädsla.

Det här med kommunikation är ibland svårt. Vad har du för bra tips att dela med dig av? Skriv i kommentarerna här nedanför.


Foto: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 10 av #blogg100]

Lämna en kommentar