Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Det ena och andra ledde till en bok

Jag betraktar året som har gått och ser hur en sak hela tiden lett till något annat, något nytt. Jag hade mycket att lära mig när jag började som författare och förläggare. När jag började kunde jag ingenting om detta. Så, hur gjorde jag egentligen? Här kommer några av de steg jag tog i början.

  • Jag skaffade jag mig en mentor. Jag gjorde helt enkelt så att jag tog kontakt med en författare som givit ut ett antal böcker, både via större förlag och under eget. Det har varit en stor hjälp att bolla tankar med någon som har gått före.
  • Jag talade även med andra författare för att höra mig för om hur de hade gjort och fick flera bra tips. Genom dessa samtal fick jag veta att det finns något som heter Bokrondellen.se och Smakprov.se. Bokrondellen används av bokhandlare när de ska söka efter böcker.
  • Jag lånade böcker om typografi och började studera böcker på ett nytt sätt. Hur ser en bok egentligen ut?
  • Jag startade mitt företag via Verksamt.se. Ett samarbete mellan Bolagsverket,
    Skatteverket och Tillväxtverket. Här kan man registrera sitt bolag, med mera.
  • Jag frågade om råd och bad människor i min närhet om hjälp.

Detta är såklart inte allt jag gjort, men det är det som kommer till mig nu i skrivande stund när jag tänker tillbaka. En sak till; jag har visualiserat hur jag vill att det ska bli. Boken fanns och var i allra högsta grad levande för mig – innan den var tryckt.

2 tankar på “Det ena och andra ledde till en bok”

Lämna en kommentar