Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Det kan bara bli bättre

Idag gjorde jag en resa i tiden. Jag packade upp några lådor med böcker som stått undanstoppade en tid. Jag plockade in dem i bokhyllan och plötsligt höll jag den där brandgula boken i handen igen. Boken med den sköna titeln ”Det kan bara bli bättre”.

Jag minns när jag köpte den. Det kan jag inte säga om alla böcker jag har. Jag minns hur jag mådde. Och hur jag hoppades att lösningen skulle finnas där, i en bok.

Jag gillar att jag köpte boken och att jag försökte hitta en lösning, även om jag inte var helt klar över vad problemet var, så var jag ändå inne på att det var ”nåt fel som är trasigt” som behöver fixas. Frågan var bara hur? (Jag lärde mig senare att ”vad?” också var en viktig bit att reda ut.)

Något år senare hittade jag pudelns så kallade kärna (och gud var förvånad jag blev!) och då började det hända grejer. Det gör ju det, när man jobbar med problemlösning med rätt saker, rätt inställning och med rätt insikt. (Jämfört med vad jag gjorde när jag levde i ett land med 9 miljoner idioter.)

Jag minns inte ett ord av vad som står i den här boken och det ska bli mig ett sant nöje att kika i den igen.

Har du nåt boktips eller någon aha-upplevelse att dela med dig av? Berätta gärna i kommentarerna här nedanför.


Foto: Danilo Rizzuti, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 49 av #blogg100]

Klicka här för att få mejl när det finns något nytt på bloggen

Lämna en kommentar