Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Lev som att du ska vinna en hockeyfinal

Året är 1980 och USA ska möta Sovjetunionen i OS-hockeyfinal i Lake Placid. Sovjet har ett ”riktigt lag” och USA har ett lag som består av juniorer och collegespelare.

Men USA hade något som Sovjet inte hade. De hade Herb Brooks. Jag minns den här matchen. Nerverna satt på utsidan och Herb Brooks tuggade mer tuggummi än vanligt.

Mot alla odds så vann USA med 4-3 och alla jublade. Det var ett mirakel på isen.

Långt senare såg jag filmen ”Miracle” som handlar om just det här laget, den här matchen och den här mannen. Kurt Russel gör en strålande insats när han spelar Herb.

I filmen får vi se hur laget bildas, hur Herb väljer spelare och hur han intervjuar dem. Han frågar alla:

Vem spelar du för?

Och alla svarar pliktskyldigast med namnet på sitt hemmalag och sin ort.

Coach Herb lägger upp en strategi för att bygga ett lag. Han ändrar på hur de spelar. Det går knackigt. Efter en match tvingar han dem att göra ”idioten” om och om igen. I de små pauserna ropar han ut saker som:

The name on the front is more important than the name on the back.

Efter lång tid trillar polletten ner hos en av spelarna. Se klippet!

Tycker du att det är märkligt att jag helt plötsligt skriver om hockey? Förstår hur du tänker.

Men det slog mig idag hur viktigt det här med gemenskap är. Att vara en del av en sådan. Vad mycket mer det blir när vi samlas. När likasinnade jobbar för att nå ett gemensamt mål. Helheten blir större än summan av individerna. Visst, vi kan klara mycket själva och tjurnackat ta oss fram genom livet, men varför? Varför kämpa när det blir så mycket enklare när vi gör det tillsammans. (USA hade aldrig vunnit den där matchen om de inte hade spelat som ett team.)

Ändå ligger det nära till hands att ”kunna själv”. Den åsikten kommer till oss när vi är typ 3 och sen tenderar den att hålla i. Jag har varit duktig och ”kunnat själv” i väldigt många år. Jag försökte också bli nykter själv. (Hur svårt kan det va’, det är ju bara att bestämma sig.)

Jag har provat många olika sätt att hitta en väg till ett nyktert liv och jag säger inte att någon av vägarna är fel, men jag vet vad som är rätt för mig. Jag skriver till dig som också önskar finna ett nyktert liv men som inte vet hur? Till dig säger jag: Tag hjälp av ett team. Vet du inte var du ska börja så kan du kika här för tips: .

Till dig som klarat av att sluta på egen hand bara för att du bestämde dig:

Hatten av till dig och grattis!


Foto: Vectorolie, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 74 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

PS Jag är uppväxt i en stad där två sporter var stora: Basket och hockey. Och mitt hjärta kommer alltid klappa för SBBK och SSK.

Lämna en kommentar