Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Livsstilsförändring under konstruktion

Just nu håller jag på att renovera mitt garagetak. Jag byter ut den gamla pappen och det ruttna virket mot nytt och fräscht. Jag är händig och kan en hel del saker men takpapp har jag aldrig jobbat med tidigare. När jag började stod jag inne i mitt garage och tittade på himlen som syntes genom springorna i taket. Jag kavlade upp ärmarna och åkte till bygghandeln. Jag frågade runt, jag åkte hem och googlade. Jag skrev ett inlägg med en fråga på en byggsajt jag är medlem i. Jag bad en granne om hjälp.

Jag har ritat skisser på kladdpapper. Jag har funderat och frågat om igen. Jag har försökt förstå vilket håll det är fiffigast att lägga underpapp respektive ytpapp på? Och vilket mått är det nu bäst att ha på vindskivorna? Hur stor ska vindskiveplåten vara? Jag vet inte hur många turer jag har tagit till bygghandeln.

Det har så sakteliga gått framåt och jag har nu ett nytt tak. Det är en del jobb kvar, men nu ser jag mållinjen.

Idag när jag var uppe på taket för att värma på och trycka till klisterfogarna slog det mig att det här är exakt samma process och metod som jag gick igenom när jag slutade med alkohol.

Jag hade ingen aning om hur man gör för att leva nykter. Jag åkte dit där det fanns de som visste hur. Jag googlade och läste på. Jag bad om hjälp. Jag stapplade fram. Jag lotsades och puttades i rätt riktning av andra. Men det var svårt. Svårt på ett annat sätt än att inte veta hur man lägger takpapp. Svårt dels för att ett fysiskt begär är svårt att vänja sig av med. Svårt för att det är skamfyllt att inte klara av. Svårt därför att jag inte visste att det gick att leva utan alkohol.

Det är utan tvekan den svåraste livsstilsförändring jag har gått igenom – och jag skulle inte vilja vara utan den. Jag bände bort gamla ruttna delar ur mig själv och ersatte med nytt fräscht.

Tänk om min attityd kunde ha varit lika avslappnad som den är när jag ber om hjälp i bygghandeln? Tänk om det går att ändra på så att andra  kan få det?

Hur känner du inför att göra något du inte kan? Berätta gärna i kommentarerna här nedanför.


Bild: Digitalart, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 62 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar