Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Ljudboken är klar och du hittar den här

Ljudboken Tack, det är bra! har nu funnits en vecka och jag skriver här några rader om releasepartyt. Längre ner på sidan (det här kan vara det längsta blogginlägget jag skapat) hittar du listor med ställen där den finns tillgänglig.

Release i Ludvigsbergsvillan

Det har gått en vecka sen releasen och jag är fortfarande upprymd av festkvällen. Det var roligt att så många kom för att fira med mig i Ludvigsbergsvillan i Stockholm. Jag vill rikta ett stort tack till Fronit som upplät sina vackra lokaler för eventet denna afton.

Under åren som har gått sedan jag började skriva och ge ut böcker har jag lärt mig en hel del saker och jag har fått kunskap av andra som generöst har delat med sig. Jag ville under denna kväll passa på att ge vidare och höll en – för mig – annorlunda föreläsning där jag talade om bokutgivning, om hur man gör en ljudbok och livet som solopreneur.

Det var mycket uppskattat och dokumentationen som gjordes tillgänglig för åhörarna efteråt har laddats ner flitigt.

Cecilia Svensson föreläser på ljudboksreleasen
Cecilia Svensson, foto Annika Engdell.

Högläsning av Niklas Falk

Skådespelaren Niklas Falk, som har läst in ljudboken, kom och trollband oss med sin högläsning. När han läste hade vi kunnat höra en knappnål falla och när han slutade var det någon i publiken som ropade:

Läs ett kapitel till!

Jag tycker att Niklas är helt fantastisk – det var ju därför jag valde honom som uppläsare av min bok – så jag förstår verkligen önskningarna om mer.

Niklas berättade också om vårt projekt och hur detta var unikt för honom. I vanlig fall när han läser in en bok kommer han in och gör sin del. Samma gäller med teater- och filmproduktioner. I detta projekt har vi båda varit aktiva och skapat ljudboken ”från ax till limpa” – tillsammans.

Niklas Falk läser Tack, det är bra! av Cecilia Svensson
Niklas Falk, foto Cecilia Svensson.

Tack!

Kvällen tog slut alldeles för fort och jag är nu otroligt peppad att skriva en bok till, för det här vill jag göra igen!

Det är flera personer som har hjälpt till för att göra denna ljudboksrelease möjlig och jag är tacksam till er alla. Jag vill rikta ett speciellt tack till Annika Fromell, min vän och medarrangör, och till Niklas Falk som gjorde det möjligt att förverkliga min dröm.

Och tack alla ni som kom, det hade inte blivit samma sak utan er!

Ceciila Svensson, Annika Engdell och Niklas Falk
Cecilia Svensson, Annika Engdell och Niklas Falk, foto Anneli Fromell.

LitteraturMagazinet om Tack, det är bra!

När jag läste Esther Hansens recension i LitteraturMagazinet blev jag varm i hjärtat. Mot slutet skriver hon:

”Niklas Falks uppläsning av Cecilia Svenssons text blir precis så lyckad som jag tror att hon föreställde sig det.”

Ja, så är det. Den här boken har varit levande för mig under en lång tid. Långt innan den ens fanns. Och jag har länge föreställt mig hur den skulle bli. Hur bra den skulle bli. Och den blev precis så bra. Eller kanske till och med lite bättre.

Det är en mycket fin och bitvis poetisk berättelse som Svensson skrivit om sin resa och om sina val.

Texten lyfts fram och förstärks av Falks fina och följsamma uppläsning och innehållet blir könsneutralt.

Introduktionen till ljudboken om författarens resa från dröm till förverkligande är så intressant att det med fördel hade kunnat platsa som del två i boken. Att förverkliga drömmen om att få ge ut sin bok kräver samma uthållighet och mod som kampen att ta sig ur ett missbruk. Enbart berättelsen om att mobilisera allt sitt mod för att ringa upp sin favorituppläsare och be om hjälp med uppläsande av sin egen bok är inspirerande och härligt!

Läs hela recensionen i LitteraturMagazinet här

Är du bokrecensent och skulle vilja recensera ljudboken? Hör av dig så skickar jag ett recensionsexemplar.


Ljudboksvarianter

Ljudboken Tack, det är bra! finns tillgänglig som:

  • Fysisk cd-skiva (mp3) – ISBN 9789163715334
  • Nedladdningsbar e-ljudbok – ISBN 9789163715341
  • Strömmande e-ljudbok- ISBN 9789163715341

Ljudboken på cd-skiva kan du beställa direkt av mig: Beställ här.

Om du föredrar att handla den från vanlig bokhandeln, nätbokhandeln, låna på bibliotek eller ladda ner den elektroniskt så finns det många alternativ att välja mellan.

Nätbokhandeln – ett urval

Hitta ljudboken Tack, det är bra! hos din favoritbokhandel.

Adlibris, Finland

Adlibris, Norge

Adlibris

Bokon

Bokus

CDON

Digibok

Dito

Load2hear

Mobook

Signon

Storytel

Låna via bibliotek

Det är väldigt enkelt att låna e-böcker och e-ljudböcker hos bibliotek. Du behöver ha en inloggning och sedan kan du enkelt välja bland de titlar som erbjuds.

Om du vill lyssna på ljudböcker via din iPhone eller iPad, så börja med att ladda ner appen ”Puffin Web Browser” och logga in på ditt bibliotek via den webbläsaren.

Strömmande e-ljudbok

Biblioteken i Sverige saknar en gemensam standard för benämningen av en ljudbok som man lånar via internet. Det kan ju vara lite förvirrande. Jag vill kalla det ”strömmande e-ljudbok”. För min bok hittade jag dessa begrepp som alla vill beskriva samma sak:

  • internetresurs
  • elektronisk resurs
  • e-ljudbok
  • strömmande
  • e-bok/streaming

Bibliotek – ett urval

Hitta ljudboken Tack, det är bra! hos ditt favoritbibliotek.

Stockholms Stadsbibliotek

Biblioteken i Sörmland

Biblioteken i Hallsberg

Örebro Läns Bibliotek

Malmö Stadsbibliotek

Umeå-regionens Bibliotek

Biblioteken i Värmland

Biblioteken i Mölndal

Biblioteken i Karlskrona

Biblioteken i Västra Götaland

Bibliotek i Sverige

Om du saknar ditt bibliotek i listan här ovanför, kan du enkelt hitta ditt bibliotek via den här länken: Biblioteklista hos elib. Om boken saknas hos just ditt favoritställe, be att de köper in den!


Tack, det är bra! av Cecilia Svensson

Lämna en kommentar