Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Mål inför det nya året

Denna morgon har jag filosoferat lite kring mina mål. Jag ligger i soffan med laptopen i mitt knä och kollar in webbsidor jag inte visste att jag var nyfiken på. Och jag tänker på året som har gått och framför allt över året som kommer.

Klockan är fortfarande tidig morgon och jag har redan varit vaken i flera timmar. Faktum är att jag gick upp vid den tiden då många går och lägger sig. Det är inget ovanligt i mitt fall. Det finns en underbar energi på morgontimmarna och ingen blir gladare än jag om jag kan få fler av dem. Varför jag vaknade med 23 timmar kvar av årets sista dygn vet jag inte, men det passar mig bra. Just i år känner jag mig lite vemodig över att 2015 snart är slut. Mycket ovanligt och jag kan inte känna igen att jag tidigare har upplevt ett årsskifte som vemodigt. Varför är det så nu?

Att titta i backspegeln

Det var i jakten på svaret till det som jag kikade bakåt lite; varför vill jag hänga fast vid 2015? Har det varit ett ovanligt bra år? Nej, det kan jag inte påstå. På gränsen till tvärsom faktiskt. I alla fall ur hälsosynpunkt. Är det kanske det som skrämmer? För jag tolkar det som så, att jag är rädd. Att kliva över årslinjen och påbörja ett nytt år. I full ovisshet.

Känslotankar är ju sällan logiska och när jag nu betraktar dessa mina tankar får jag det återigen bekräftat att det är så de fungerar.

Sanningen är ju den att jag, tillsammans med alla andra, aldrig vet något om framtiden, oavsett om det är 31 decemeber eller inte.

Det talas mycket om nyårslöften en dag som denna. Jag vet inte vad det betyder egentligen? Vem ska man lova vad? Och varför just idag? Jag vill sätta upp mål, och det gör jag ju egentligen ständigt.

Eller?

Jag glömde göra nya mål

Vänta nu, var det inte så att jag för en tid sen kom på mig själv med att ha uppnått alla mina mål och att jag hade glömt bort att göra nya?

Var det inte så att jag hamnade i en känsla av vakuum när det inträffade och en stor känsla av ”Jaha, och nu då…?” uppstod?

Jo, precis så var det.

Ja, men så bra då att det finns en global påminnelsedag om detta!

Mitt nästkommande projekt blir att skissa på mål för det kommande året.

  • Vad vill jag ta tag i?
  • Vad vill jag att det nya året ska innehålla?
  • Vad vill jag förändra och vad vill jag behålla?

Hur gör du? Sätter du upp mål för saker du vill uppnå eller tar du dagen som det kommer?


Foto: Toa55, FreeDigitalPhotos

2 svar på ”Mål inför det nya året”

  1. Oavsett vilka mål du finner för kommande år så hoppas jag att det blir lyckosamt. All lycka och välgång på det nya året

    Svara

Lämna en kommentar