Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Man måste titta på teve

Jag lever sedan många år ett teve-fritt liv. Jag kastade ut den eftersom jag aldrig använde den och jag har inte ångrat mig en sekund. Idag går det ju att titta på nätet, men det gör jag inte heller. Jag ids helt enkelt inte. Det är så attans urtråkigt att klockorna stannar. Tycker jag. Om andra vill se på teve så är det naturligtvis helt ok. Däremot verkar det inte alltid vara helt ok att jag inte gör det.

I ett samtal med en äldre person fick jag höra att:

Man måste se på bra tv-program och absolut på nyheterna.

Jaha, där ser man. Det hade jag ingen aning om. Jag kontrade med:

Ja, men jag vill inte.

Sen startade en ”man måste-jag vill inte-dubbel-monolog”. När jag frågade varför man måste se på teve fick jag det djuplodande svaret:

Därför.

Hm.

Jag höll fast vid mitt totala ointresse och personen i fråga blev till slut så arg att det bolmade ånga ur öronen.

Varför begriper jag inte än idag. (Jo, jag fattar att min val var provocerande men inte varför det var det. Och den okunskapen går ju alldeles utmärkt att leva med.)

Vad tänker du om tevetittande – eller icke-tevetittande för den delen? Kommentera gärna här nedanför.


Foto: Tungphoto, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 36 av #blogg100]

Lämna en kommentar