Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Vad har Matthew Perry och jag gemensamt?

Jo, vi har valt att gå ifrån ett destruktivt missbruk av sinnesförändrande medel till ett nyktert och drogfritt liv.

Det är naturligtvis inte bara Matthew Perry och jag som har detta gemensamt. Det är många som har valt samma väg: Jamie Lee Curtis, Eric Clapton och Elton John för att nämna några.

Och det finns många många fler.

Den senaste tiden har jag fått brev som har handlat om skuld och skam kring missbruk. Det är lätt att tro att man är ensam med dessa känslor. Så är det inte.

Här nedanför hittar du fem korta klipp där Matthew Perry med flera, berättar delar av sin historia.

Kom ihåg: Du är inte ensam.

Matthew Perry nykter: Detta är vad jag är mest stolt över

Han är idolen från serien Vänner. Han är hyllad och omtyckt av många. Det han är mest stolt över idag är att han vet hur man tar sig till ett nyktert liv och att han kan hjälpa de som ber om hjälp att göra det.

The thing that I’m most proud of in my life is if a stranger came up to me and said:
”I can’t stop drinking. Can you help me?” I can say yes, I can help you.

Vill också tipsa om detta utmärkta klipp där Matthew Perry intervjuar läkaren David Sack. Handlar beroende om viljestyrka eller inte? Dr Sack förtydligar hur det ligger till.


Jamie Lee Curtis: Det finns en kraft i att dela

Jag håller med Jamie, det finns en kraft i att dela med sig av sina tankar till andra personer som går igenom eller har gått igenom samma sak.

I think there is power in sharing. I’m a recovering alcoholic and drug addict and the program that I’ve been a part of for coming up 15 years, involves sharing with other people who can relate. I think there is great power in not holding it inside you.


Eric Clapton: Jag hade fått nog

Jag vet att det ser olika ut för oss alla, ändå blev jag väldigt förvånad när jag hörde Eric Clapton berätta vad det var som gjorde att han hittade sin personliga botten, som också fick honom att söka sig till ett nyktert och drogfritt liv. Jag hade aldrig kunna gissa att det berodde på att han ramlade och bröt av sitt fiskespö.

…something in me just died. I drove home. I picked up the phone and I called someone and I said: ”I’ve had enough.” And that was it. And then I thought: What have I done?! What the hell have I done? I’ve let the cat out of the bag. Because for years up until then I had said: ”I’m fine”.


Elton John: Tre ord som förändrade mitt liv

Han är inte ensam om att ha haft problem med att be om hjälp. Tänk att detta kan vara så svårt? Vad är det som är så farligt med att tillåta någon annan att hjälpa en? Jag är glad att han klarade det.

Three words changed my life: I need help. I couldn’t say those words for 16 years because I thought it was a sign of weakness. I thought I was cleaver enough to do it all on my own. And there are some things in life you can not do on your own. It’s much better to share and reach out.


Foto: Dan MacMedan, USA TODAY

Lämna en kommentar