Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Med ett läkt inre fick jag ökad kreativitet

Som jag skrev i Nya vägar för ett bättre liv blev jag intervjuad häromdagen och journalisten frågade: ”Hur har du gjort för att komma dit, från där du var?”

Jag märker att det hela tiden poppar upp delsvar på den frågan. Ett av svaren är att jag har tränat mig på att ha rörigt omkring mig. Idag är jag ganska duktig på att ha det stökigt. Låter inte så märkvärdigt kanske, men det var tidigare helt otänkbart.

Idag kan jag se och förstå varför. Ju trasigare jag var invändigt, desto viktigare var det för mig att allt utanför var ordentligt och ordnat. En perfektionist ut i fingerspetsarna, fylld med ett invändigt kaos.

Ju mer hel jag har blivit desto lättare har det blivit för mig att bara acceptera saker som de är. Och att göra det viktigaste först. Om jag är trött så klockorna stannar och det är stökigt, så är det inte städa jag behöver göra.

Med ett läkande inre så har också min kreativitet ökat. Jag orkar och känner lust till att göra en massa saker. Måla akvarell är ett exempel. Jag älskar att blanda färger och se vad som händer. Jag är inte så duktigt som jag vill vara, men det spelar ingen roll. Min upplevelse är fantastisk.

Och idag är det till och med så att jag kan klara av att måla – eller göra något annat kreativt – fast det är stökigt omkring mig och jag inte är trött. Att städa är inte längre min högsta prioritet.

Har du förändrat ditt liv? Dela gärna med dig i en kommentar här nedanför.


Foto och akvarell: Cecilia Svensson

[Dag 18 av #blogg100]

Lämna en kommentar