Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Min inlärningsförmåga sitter i handen

Jag har ganska svårt att lära mig nya saker. Min inlärningsförmåga kräver stort tålamod. Jag måste öva, öva, öva. Nöta, nöta, nöta. Till slut sitter det. Det jag vill lära mig behöver jag skriva ner. När jag arbetar har jag ett block vid min sida där jag noterar vad jag gjort och idéer som kommer till mig. Har jag inte blocket med mig när jag är på ett möte så vet jag inte efteråt exakt vad vi bestämde.

Jag vet om att jag fungerar så här. Det är ok. Jag har en inlärningskanal som primärt går via min hand och mina ögon. Det jag hör fastnar dåligt. Vi har alla olika sätt att lära in och vi föredrar ofta en metod framför en annan. (Därför är det så synd att de flesta möten, kurser, utbildningar utgår från att alla har en och samma inlärningsförmåga.)

När jag började blogga tog det ganska lång tid för mig att göra klart ett inlägg. Jag tyckte det var krångligt att editera bilder och det blev inte så mycket skrivet för det låg så stora hinder i vägen för mig.

Med min blogg100-utmaning har jag nu fått upp tempot rejält och har en rutin som jag nött in. Det känns bra. Jag vet vilka moment jag ska igenom och har en metod för att få det hela att flyta på smidigt.

Det är roligt att titta i backspeglen tycker jag. När jag började så var det för att få igång mitt skrivande igen och jag hade inte en tanke på att det också skulle vara till nytta för mig rent praktiskt och tekniskt. (Även om jag vet att jag fungerar som jag beskrev ovan, så glömmer jag ibland bort att det är så.)

Hur känner du för att lära in nya saker? Har du nåt bra tips att dela med dig av? Berätta i kommentarerna här nedanför.


Foto: Rawich, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 53 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar