Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Mot ljusare tider

Jag har haft långledigt från skrivandet och det känns riktigt härligt att komma igång igen. Vi närmar oss slutet på januari och det är inte långt kvar tills det åter grönskar omkring oss. Häromdagen skickade jag ut ett nyhetsbrev om det som pågår just nu och här kommer bitar ur det. Klicka här för att börja prenumerera du också.

Våga vara nedkopplad

Under ett par månaders tid har jag i vinter ägnat mig åt att vara nedkopplad i så stor utsträckning som möjligt. Det kan låta lustigt att säga att man ägnar sig åt att inte göra något. Susan Maushart, som jag skrev om i mitt förra nyhetsbrev, talar i sin bok om att vi människor verkar ha förlorat förmågan att ha tråkigt.

Jag har övat mig att inte ta upp min telefon så fort jag väntar på något och i början var det faktiskt lite ovant. Bara det är en signal om att ett beteende har smugit sig på mig utan att jag har varit helt medveten om det.

Jag tänker tillbaka på 80-talet när jag ofta åkte buss och tåg till mitt arbete. Vad gjorde jag då när jag väntade? Jag stod. Nu övar jag mig för att återigen bara stå. Medan jag står där ser jag mig omkring på perrongen. De allra flesta står där med böjda nackar och bläddrar med sina tummar för att jaga igenom sin telefon. Det ser både komiskt och tragiskt ut på samma gång.

Vi verkar vara på jakt efter kontakt, bekräftelse eller något annat. Om vi bara lyfte blicken lite så skulle vi se alla människor omkring oss, som söker samma sak. Hur skulle det se ut i vårt samhälle om vi alla valde att göra annorlunda och i stället pratade med dem som vi står mitt ibland?

Förlaget Roos & Tegnér

Jag har tidigare nämnt lite vagt och kort kring detta med ett förlag. Det är fortfarande så att jag måste nypa mig lite i armen för att inse att jag inte drömmer utan att detta är på riktigt. I höstas fick jag kontakt med förlaget Roos & Tegnér som sa att de vill arbeta tillsammans med mig. I slutet av förra året skrev vi kontrakt och vi har påbörjat en spännande resa tillsammans.

Titta gärna in på deras webbsida och strosa runt bland deras titlar. Kanske har de givit ut en bok som passar dig? Personligen gillar jag Richard Bransons bok ”Den globale entreprenören” väldigt mycket.

 

Foto: Serge Bertasius Photography, FreeDigitalPhotos.net

Lämna en kommentar