Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Raukar och musik

Foto Cecilia Svensson, vaja.se

Dagen har bestått av en härlig mix med dåtid och nutid. Förmiddagens expedition gick till raukarna i Lergrav. Här blir landhöjningen väldigt tydlig då raukarna står på en gräsbeväxt ganska hög kulle. Själva raukfältet är ca en km långt och ett par hundra meter brett. En del av raukarna har fått namn, som denna på bilden med ett hål i, det är Lergravsporten.

Det ligger is på vattnet i Lergravsviken och man får en känsla av att det faktiskt är vinter ännu. Vi letar fossiler på stranden och njuter av det fina vädret. En kopp kaffe smakar fin-fint i solen. Efter ett tag kör en Gotlänning förbi så sakta så jag tror att bilen ska stanna. Han kan ju inte rimligtvis tro att vi är tjuvar som ska stjäla hans nät, eller? Det är kanske så ovanligt att se turister så här års att vi själva blir en slags omvänd turistattraktion?

Så småningom blir det så tid att ta oss tillbaka till civilisationen i Visby och efter ett besök på Almedalsbibliotket (Japp, nu har jag ett lånekort till. När kommer det nationella lånekortet?) tog vi oss till Gotlands museum och gjorde en hissnande resa som startade i Fornsalen och slutade i Fenomenalen, ungefär som Tom Tits experiment, för den som känner till det.

Efter stängningsdags förvandlades Fornsalens café till ett ställe för After Work och man serverar nu mat och musik. Detta är en tilldragelse som går av stapeln en gång i månaden. Denna afton är det Bacchii Bröder som står för musiken. Ett gäng härliga grabbar (läs gubbar) som spelar en otroligt kul mix av musik med allt från Bellman till Hasse och Tage. Stället myllrar av folk och stämningen är i topp. Jag ser att ny-Gotlänningen Merit Hemmingson också tyckte att detta var en trevlig avslutning på veckan.

Lämna en kommentar