Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Myrorna kommer alltid vara en elefant kort

Tänker idag på Brasse Brännström. Jag sa igår att det känns konstigt att han inte lever längre. Min kusin svarade:

Ja, känns konstigt. Få skådespelare har känts som verkliga bekanta på samma sätt som Brasse!

Huvudet på spiken. Han var bekant. Och det var många som kände så. Jag har träffat Brasse några gånger och vid ett av dessa tillfällen frågade jag honom om det var många som tog upp ”Fem myror är fler än fyra elefanter”?

”Varje dag” svarade han.

Fantastiskt. Tänk att ha gjort något som påverkar folk att de 40 år senare talar om det. Och dessutom ha den personligheten som gör att det känns enkelt att närma sig. Han fick oss alla att känna oss som om vi vore gamla bekanta.

Fint.


Bild: Photoexplorer, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 60 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar