Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Nästa projekt – ljudbok

För länge sen föddes en idé om att ge ut min bok som ljudbok. Först hade jag tänkt läsa in den själv men sen slog det mig att det finns (minst) en som skulle göra detta mycket bättre, nämligen skådespelaren Niklas Falk.

Han har läst in en hel del böcker och mina favoriter är böckerna om Sebastian Bergman av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Jag kan lyssna på dem om och om igen bara för att få höra Niklas röst.

Tänk om Niklas kunde läsa min in bok?

Tanken ville inte lämna mig. Jag grunnade länge på hur det skulle gå till. Jag försökte skriva brev. Men hur ska jag kunna förklara vad jag vill i ett brev?

Jag snurrade runt i dessa tankar i ett halvår tills jag bara bestämde mig för att ringa honom. Sagt och gjort.

När han svarade så fastnade tungan i gommen men på nåt vis fick jag ändå stammande fram vad det var jag ville göra. Och framförallt vad jag ville att han skulle göra.

Niklas svarade omgående:

Ja men det vill jag jättegärna göra.

Jaha. Svårare än så var det alltså inte. Tänk om jag aldrig frågat? Då hade jag fortfarande suttit där och funderat på hur det skulle gå till. (Tack till dig som lärde mig att beslut utan handling är värdelöst.)

Vi bestämde träff och jag fick försvara min idé några gånger.

Niklas sa att han jättegärna ville göra detta, men vore det inte bättre om en kvinna läste boken?

Det är klart jag har vänt på den stenen och tänkt efter och funderat hit och dit kring det. Blir det konstigt om en man läser mina ord? Nej jag tycker inte det. Av två skäl.

1. Han har en underbar berättarröst.

2. Jag tänker att en bok som är skriven av och om en kvinna, som läses av en man blir komplett på nåt vis. Cirkeln är sluten. Yin och Yang and all that jazz. Kanske kan fler känna närhet och finna beröringspunkter? Genom att både manligt och kvinnligt finns med, så blir den samtidigt könlös.

Ja, så tänker jag i alla fall. Och det är min uppfattning att alkoholism slår ”rättvist” överallt. Den gör inte skillnad på hudfärg och bryr sig inte om du är fattig eller fattig, frisk eller sjuk och inte heller om du är kvinna eller man.

Niklas gav med sig (tusen tack Niklas) och vi beslöt att spela in ljudboken framåt hösten 2014. Och här är vi nu.

Idag har vi träffats och jag har lämnat över manuset på papper, eftersom man (eller i alla fall Niklas) läser från lösblad och inte ur själva boken.

Det var ett kärt återseende och det ska bli fantastiskt spännande att gå in i detta projekt.

cecilia-svensson-niklas-falk
Cecilia och Niklas hänger i baren.

Foton: Fotographic1980, FreeDigitalPhotos.net och Cecilia Svensson

[Dag 85 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

2 svar på ”Nästa projekt – ljudbok”

 1. Jag har aldrig hört honom som uppläsare av någon bok. Men jag kan tänka mig att han är bra. Att din bok kommer som ljudbok är riktigt häftigt, nåt att hålla utkik efter framöver eftersom 90% av min bokkonsumtion sker i bilen till och från jobbet.
  Mina favorit-uppläsare är annars Katharina Ewerlöf och Torsten Wahlund.
  Ha det gôtt i Götet 🙂

  Svara
  • Vad roligt att du gillar att lyssna på ljudböcker. Ja, håll utkik efter min! 🙂
   Mina favoriter efter Niklas är Stefan Sauk, Jonas Malmsjö och Reine Brynolfsson.

   Tack, jag har det gott i Gôtet!

   Svara

Lämna en kommentar