Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Nykter en dag i taget

För tio år sen tog jag ett beslut att sluta dricka alkohol. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå och det var många känslor som var i omlopp. Jag ville egentligen inte sluta, men jag orkade bara inte fortsätta.

Ganska tidigt i min nykterhet så träffade jag en man som då hade varit nykter i tio år och han sa:

Tio år är inte så lång tid egentligen.

Jag ville slå honom på käften.

Hur kan man säga så?!

Tio år är en evighet!

Idag förstår jag vad han menar.

En dag i taget

Vägen till tio år går via en dag i taget. För mig låg lösningen där. Tidigare när jag försökt att sluta att dricka var jag väldigt ofta i tanken på att aldrig mer dricka. Det var på gränsen till en outhärdlig tanke. Att aldrig mer ”få dricka”.

”En dag”.

Det var en tidsrymd jag stod ut att leva med. Och vissa dagar kändes till och med det som en evighet och då bröt jag helt enkelt ner det i mindre beståndsdelar. Fram till lunch. Eller ”den här minuten ska jag inte dricka”.

Detta är inget jag har hittat på utan det är tips jag har fått från andra, som gått före mig. Jag litade på att de visste vad de talade om och gjorde helt enkelt som de sa. Mitt sätt verkade ju på nåt vis inte fungera.

De sa också att det skulle blir bättre. Jag hade svårt att tro dem.

Allt efter som tiden gått har jag insett att de hade rätt. Och jag trodde nog att det skulle kunna bli bättre i ungefär ett år eller så och att jag sen skulle landa på en platå.

Fel.

Det blir fortfarande bättre. För varje dag. Det finns ingen övre gräns för hur bra det kan bli.

Allt de sa var sant och här står jag, tio år senare och är jätteförvånad.


Foto: Bruno Nascimento, Unsplash

Lämna en kommentar