Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Nytt projekt varje sommar

Varje sommar genomför jag ett projekt på min sajt och jag väljer ett område att förbättra.

Jag startade 2011 och valde WordPress som plattform. Jag kunde absolut ingenting om WordPress när jag började.

Projekt: Sökmotoroptimering

För ett par år sen läste jag på om SEO (Search Engine Optimization), sökmotoroptimering och började anpassade min sajt till det nya jag lärt mig.

Jag hittade Sökmotorkonsults SEO-skola som förklarade saker och ting på en, för mig, lagom nivå. De har även ett antal analysverktyg som man kan använda för att testa sin egen sajt.

Projekt: Blogg100

Tidigare upplevde jag det här med bloggandet som lite svårt och jag fick aldrig nån riktig kläm på det. Det är en sak att skriva (det är den enkla delen) och en annan att få in det som ett blogginlägg i WordPress med bilder, tagggar och andra inställningar man kan göra.

Så förra sommarens projekt bestod i att jag antog utmaningen Blogg100, där jag bloggade varje dag 100 dagar i rad. Jag har lite svårt att lära mig nya saker och tänkte att om jag får nöta det många gånger, kanske det sitter sen?

Oj, så många gånger jag ville ge upp och oj, så mycket bra jag lärde mig på vägen.

Projekt: Under huven

I år består mitt projekt av att städa under huven på min sajt. Jag fokuserar på att rensa bort det som inte ska finnas där och kommer att se över saker som hastighet (hur fort en sida laddas), tillägg till WordPress och bilder.

Jag har även putsat lite på ytan. Jag gillar när saker är enkla och tydliga. Ofta är det lättare sagt än gjort.

Många saker som har känts tydliga, kan med tiden te sig märkliga. Det var i alla fall så jag kände när jag satte mig ner och tittade på min egen sajt.

Tanken ”Hur tänkte jag här?” dök upp flera gånger. Inget är skrivet i sten, som tur är, och det är ganska enkelt att förändra detaljer.

Jag är nöjd med resultatet. Till exempel har jag nu 6 stycken tydliga menyval. Och det är bra mycket bättre jämfört med 14, som det var innan jag började min städning.

Vill du ge mig feedback så uppskattar jag det.

2 svar på ”Nytt projekt varje sommar”

 1. Enkelt, rent och snyggt. Det tilltalar mig mycket! En fråga bara, hur har du fått in texten efter delningsknapparna? Alltså där det står ”Vill du läsa mer?” Här är några förslag. Precis här ovanför. Är det något som läggs till automatiskt i temat?

  Svara
  • Vad kul att du gillar layouten Carina.

   Texten du frågar om kommer från den plugin jag använder för att lägga ut läsförslag.
   Den heter ”Contextual Related Posts”. Så text och läsförslag kommer från den och inte från temat.

   Svara

Lämna en kommentar