Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Om att våga tro på min dröm att bli författare

”Du begår ett misstag.” svarade en del. Och ”Du kommer att misslyckas!”

”Bäst att inte trycka för stor upplaga, för då får du dras med en massa böcker, som du inte blir av med!”

Det här är några exempel på det jag fick höra i början av min författarkarriär. 

Jag är övertygad om att dessa kommentarer inte sades av elakhet, utan av omsorg och omtanke. Att de i grund och botten var oroliga för mig och att det inte ska sluta väl.

”Bättre att vara försiktig och ta det lugnt, än att ta för stort kliv och misslyckas.” Jag tror de ville bespara mig sorg och ledsamhet.

När jag fick höra detta så fanns inte min bok, annat än i mitt inre och som utkast. Det var några månader kvar tills den skulle gå till tryck. Ändå var boken i allra högsta grad verklig – för mig! Det enda jag visualiserade var att den var klar, att det gick bra och att andra ville läsa den.

Jag tror att det är vanligt att vi jämför våra egna erfarenheter; både lyckade och mindre lyckade med andras historier. Jag tror att det är naturligt att göra det. Det som blir lite skevt är det faktum att vi alla har olika värdegrunder.

Att misslyckas, till exempel, betyder kanske inte samma sak för mig, som det gör för någon annan. Vad är det att misslyckas?

Jag tänker, hur kan jag misslyckas, när jag sysslar med det jag älskar? Det är ju det här jag vill göra. Vore det inte snarare ett misslyckande att inte göra det?

Det är många vägval att göra och det är bra om man själv vet vart man vill, så att man inte börjar följa någon annans vilja. Det är bra att lyssna på råd från andra och ta till sig det som passar in på den egna situationen.

Det här är naturligtvis inte de enda kommentarerna jag har fått, men de är nog de enda av sitt slag. Andra kommentarer har varit mer av karaktären ”Vad du är modig” eller ”Jag har också drömt om att skriva en bok”. Till dig som känner så: För att vara modig behöver man vara rädd, om du förstår vad jag menar. Var inte rädd för rädslan. Låt inte heller rädslan hindra dig göra det du vill! Är det en bok du vill skriva, gör det!

Det som hände till syvende och sist var att boken blev klar, det gick bra och andra vill läsa den! Jag är väldig glad att jag vågade tro på min dröm: att bli författare.

Jag bär med mig de kloka orden som en lärare sa till oss när jag gick i gymnasiet: Don’t worry, it may never happen! Det kan användas för de saker vi oroar oss för. Och det går att vända på det hela också, att visualisera framgång – vad det nu än är för dig – tänk dig det och känn på orden ”Don’t worry, it can happen!”

 

Foto: Wiangya, FreeDigitalPhotos.net

2 svar på ”Om att våga tro på min dröm att bli författare”

Lämna en kommentar