Om Cecilia Svensson

Jag heter Cecilia Svensson.

En gång i tiden bodde jag i ett land fyllt med idioter. Behöver jag säga att det mesta i livet var jobbigt på den här tiden? Jag gjorde ingen koppling till min egen person eller det faktum att jag drack för mycket alkohol. Faktiskt förstod jag inte att det var det som var problemet.

Märkligt kan jag tycka idag, men så var det.

Så småning om trillade poletten ner och jag slutade att dricka alkohol. Högst motvilligt från början, men jag orkade bara inte fortsätta. Det var inte enkelt, men alternativet var en etta med jordvärme.

Allt eftersom åren har gått har idioterna drastiskt minskat i antal och jag har fått hälsa och förstånd tillbaka. Livet visade sig bli fantastiskt när jag uteslöt alkohol ur kostcirkeln.

Idag hjälper jag andra i den mån jag kan genom att dela med mig av mina erfarenheter via bloggen och boken Tack, det är bra!.

Emellanåt föreläser jag och talar om alkoholism, skickar ett nyhetsbrev eller svarar på mejl från nån som undrar hur sjutton man gör för att sluta dricka. Eller hur man ska stå ut att leva med en alkoholist i förnekelse.

Annat om mig. Jag jobbar inom IT, och eftersom jag själv har en förkärlek till WordPress så tar jag emot uppdrag från olika kunder.

I begynnelsen var jag programmerare och ränderna går visst aldrig ur. Detsamma gäller förresten min alkoholist-rand. På en fest är det alltid jag som har flest glas vid bordet. Visserligen fyllda med alkoholfria drycker, men ändå.

Om det inte redan framgått av namnet så är jag precis som vem som helst. Och det är precis det som är mitt budskap. Man behöver inte vara helt utslagen och sova på en parkbänk, för att ha problem. Och oavsett var man sover, så behöver man hjälp – om man vill sluta dricka alkohol.

Tvärtemot vad många tror är de flesta alkoholister människor som är socialt väletablerade med både arbete och familj.

Det är en mikroskopiskt försvinnande del som är parkbänks-alkoholister. Ändå verkar det vara den bilden som så väldigt många är rädda för att bli jämförd med.

Om du undrar varför den här webbsajten heter vaja.se så beror det på att jag ville ha ett namn som var kort, enkelt att komma ihåg, som inte innehåller å, ä, ö och som inte är en förkortning av mitt namn.

Jag letade länge och till slut fann jag det. I samiskan. Vaja betyder renko. Och jag tyckte instinktivt att det var otroligt fyndigt. Ren-ko. Kan det bli bättre?


Foto: Orlando G Boström