Om Cecilia Svensson

Om Cecilia Svensson, foto Orlando Go Boström

En gång i tiden bodde jag i ett land fyllt med idioter. Behöver jag säga att det mesta i livet var jobbigt på den här tiden? Jag gjorde ingen koppling till min egen person eller det faktum att jag drack för mycket alkohol. Faktiskt förstod jag inte att det var det som var problemet.

Märkligt kan jag tycka idag, men så var det.

Så småning om trillade poletten ner och jag slutade att dricka alkohol. Högst motvilligt från början, men jag orkade bara inte fortsätta. Det var inte enkelt, men alternativet var en etta med jordvärme.

Allt eftersom åren har gått har idioterna drastiskt minskat i antal och jag har fått hälsa och förstånd tillbaka. Livet visade sig bli fantastiskt när jag uteslöt alkohol ur kostcirkeln.

Idag hjälper jag andra genom att dela med mig av mina erfarenheter. Många berättar att de funnit stöd i min bok Tack, det är bra!  Den har en alldeles egen sajt och du kan beställa boken där direkt av mig.

Emellanåt föreläser jag och talar om alkoholism, skickar ett nyhetsbrev eller svarar på mejl från nån som undrar hur sjutton man gör för att sluta dricka. Eller hur man ska stå ut att leva med en alkoholist i förnekelse.

Jag har också startat en inspirations- och diskussionsgrupp på Facebook. Gruppen är hemlig så du kan inte hitta den. Därför finns det också en officiell sida för Nykter.nu på Facebook. Hojta till via den sidan om du vill vara med i gruppen.

Om det inte redan framgått av namnet så är jag precis som vem som helst. Och det är precis det som är mitt budskap. Man behöver inte vara helt utslagen och sova på en parkbänk, för att ha problem. Och oavsett var man sover, så behöver man hjälp – om man vill sluta dricka alkohol.

Tvärtemot vad många tror är de flesta alkoholister människor som är socialt väletablerade med både arbete och familj.

Det är en mikroskopiskt försvinnande del som är parkbänks-alkoholister. Ändå verkar det vara den bilden som så väldigt många är rädda för att bli jämförd med.

Men varför heter sajten vaja?!

Om du undrar varför den här webbsajten heter vaja.se så beror det på att jag ville ha ett namn som var kort, enkelt att komma ihåg, som inte innehåller å, ä, ö och som inte är en förkortning av mitt namn.

Jag letade länge och till slut fann jag det. I samiskan. Vaja betyder renko. Och jag tyckte instinktivt att det var otroligt fyndigt. Ren-ko. Kan det bli bättre?


Foto: Orlando G Boström, Orlando Photoart