Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Podcasts om alkoholism inspirerade till ny musik

För en tid sen besökte jag Ångestpodden. Artisten Songcaster blev inspirerad att skriva en låt efter att ha lyssnat på de podcasts om alkoholism som jag medverkade i.

Hej Cecilia!
En nykomponerad låt inspirerad av din berättelse i ångestpodden har släppts för allmän lysning. Vi vill tacka för dina viktiga ord. Hoppas du tycker om låten:)
Kramar från Songcaster

Låten Heavy Phone av Songcaster

Det känns både stort och fint. Låten heter Heavy Phone. Och visst kan det vara så; att telefonen känns tung. Speciellt när man som bäst skulle behöva lyfta den och ringa någon.

Jag gillar låten! Och jag är glad att min historia kunde inspirera till skapande.

Vill du prenumerera på låtar från Songcaster så hittar du musiken även på iTunes.

Podcasts om alkoholism hos Ångestpodden

Ångestpodden tar upp ämnen som är vanliga och ändå så svåra att tala om. De är helt fantastiskt duktiga och jag tycker att grundarna Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg gör ett fenomenalt jobb när de på ett enkelt och avslappnat sätt närmar sig ämnen som många inte vill ta i med tång.

Mitt möte med Ångestpodden var en angenäm upplevlese. De väl förberedda och ställde bra frågor. Det blev ett långt samtal som resulterade i två avsnitt som du hittar här:

Ångestpodden om alkoholism, del 1

Ångestpodden om alkoholism, del 2

Det är först lite försnack och så börjar vårt samtal några minuter in.

Varför podcasts om ångest?

Ångestpodden är en av de snabbast växande i Sverige och har just nu 250.000 lyssnare per månad. Så här beskriver de varför de startade Ångestpodden:

Vi funderade över varför vi människor har så lätt för att berätta ”att vi måste gå tidigare för att vi ska till tandläkaren” men så otroligt svårt för att berätta ”att vi måste gå tidigare för vi ska till psykologen”. Hur kan det ha blivit så fel?

Psykisk ohälsa är vår tids största folksjukdom och inte minst bland unga människor växer den för varje dag som går. Statistiskt sett drabbas var fjärde person någon gång under sitt liv av någon form av psykisk ohälsa och var sjätte timme tar någon i Sverige livet av sig.

Vi bestämde oss för att göra något åt saken.

 

Ångestpodden-serien

Del 1: Ångestpodden om alkoholism

Del 2: Alkoholism och medberoende

Del 3: Podcasts om alkoholism inspirerade till ny musik (detta inlägg)


Foto: Marko Pekic, Unsplash

Lämna en kommentar