Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Sårbarhet är inte svaghet

Idag har jag gjort något annorlunda. Jag har varit på en workshop om sårbarhet: ”Träd fram – med mod”  med Anneli Fromell på BrandingSpirit. Jag har inte tänkt så mycket på sårbarhet tidigare och jag snubblade över ämnet när jag och Anneli Fromell på Branding Spirit fick kontakt.

Anneli är utbildad av Dr Brené Brown och Annelis arbete baserar sig på Browns forskning om skam och sårbarhet.

Idag lärde jag mig en mängd saker, bland annat att myt nummer ett när det gäller sårbarhet är att det skulle vara samma sak som svaghet. Faktum är att sårbarhet är födelseplatsen för lycka, kreativitet, tillhörighet och kärlek.

Det har varit en intensiv dag med många nya tankar att ta in och jag kan med varm hand rekommendera en workshop med Anneli. Om du inte känner till Brené Brown eller hennes arbete och vill veta mer så kan du titta på hennes TED-talks där hon berättar om sin forskning.

P.S. I den andra filmen berättar hon om paniken hon hade dagen efter sitt första framträdande på TED. Hon sa att hon kunde inte förstå hur hon kunde säga ”si och så” till 500 personer. Om fler än 2000 skulle se detta skulle hennes liv vara över. Hon säger att hon hade ingen plan för 4 miljoner. (Idag har den filmen mer än 16,5 miljoner visningar.)

Har du nån kommentar efter att ha sett filmerna så dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför.


Foto: Suat Eman, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 67 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

Lämna en kommentar