Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Alkoholfria sinnesförändrande medel

Tidigare i livet använde jag mig av yttre faktorer för att styra mitt inre mående. Ofta bestod den yttre faktorn av ett (eller fler) glas vitt vin. Jag har sedan många år talat om att jag inte använder sinnesförändrande medel längre tills jag häromkvällen kom på att det gör jag ju visst det! 

Efter en dag på jobbet så åker jag ibland ut till min sommarstuga – fast det är mitt i veckan – och när jag öppnar bildörren och hör tystnaden, så sprider sig ett skönt och behagligt lugn i hela kroppen.

När jag går in i stugan så är det lite kylslaget och jag tänder en brasa i kaminen. Jag sätter på vatten för att göra mig en kopp te. Medan brasa och te blir klart så tar jag en lov i skogen precis runt husknuten och kollar av svampläget. Jo men visst, där finns lite taggsvamp och kantareller. Gott!

Jag går tillbaka in och sätter mig i fåtöljen och vilar ögonen på elden. Smuttar på teet. Sinnet blir fyllt av frid och jag kan konstatera att jag har hittat sinnesförändrande medel som vårdar och bygger upp.

Vad gör du för att finna ro i sinnet? Vad har du för tips att dela med dig av?

6 tankar på “Alkoholfria sinnesförändrande medel”

  • Det kan det vara! Men om man är låg och gör något sinnesförhöjande så är ju det också sinnesförändrande. Men något som är sinnesförändrande behöver inte alltid vara sinnesförhöjande.

   Svara
 1. Hej på sig!
  Att packa bilen med flugspö, korv och kaffe för att sedan åka till sjön och fiska.
  Man går där och fiskar av vattnet och allt är lugnt och skönt samtidigt som man rensar skallen från allt skrot man har där 🙂

  Ha de gott!

  Svara
  • Det låter härligt! Att vara ute i naturen har en väldigt bra effekt på just skrot i skallen, som du skriver.

   Svara
 2. Hej Cecilia – sinnesförändrande är för mig i hög grad havet. Eller vilket vatten som helst, men även skog och natur, väder – i negativ mening om det är mörkt, regnigt och lågtryck på gång. Så nog kan vi ändra sinnesstämning utan alkohol, som tur är. Fina tallrikar!

  Svara
  • Ja visst är det tur att det finns en mängd hälsosamma alternativ till att förändra sinnesstämningen!

   Svara

Lämna en kommentar