Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Skrivarkurs på Visingsö

När jag var på skrivarkurs på Visingsö, fick vi som första uppgift att skriva en dikt för att presentera oss själva. Vi hade fått Wislawa Szymborskas dikt ”Möjligheter” som exempel att utgå ifrån. Jag kikade på den och sedan lät jag mig inspireras av filmen Amélie från Montmartre, som börjar med en beskrivning av vad de olika personerna i filmen tycker om här i livet.

Jag har aldrig kunnat läsa poesi och än mindre skriva dikter. Jag valde att strunta i det och gav mig i kast med uppgiften att presentera mig själv i diktform. Här kommer dikten Presentation som blev resultatet.

“Jag tycker om vatten, ärlighet och kärlek.
Jag är mamma, humanist och närmare 50 än 40.
Jag tycker om att renovera hus, musik i de flesta former och mat från havet.
Jag gillar katter, humor och film.
Jag uppskattar det sensuella, det varma och mjuka.
Jag tycker att tillit är den coolaste palindromen som finns.
Jag önskar jag vore starkare i kroppen och att dygnet hade fler timmar.
Jag jobbar på att få till en längre stubin.
Jag tycker om att tälta och leva ute i vildmarken.
Skratt är förlösande och dagar utan skratt känns tomma och trista.
Jag gillar att hålla handen och jag uppskattar fysisk närhet och värmen från en annan människas kropp.
Jag tycker om att sjunga men jag vågar inte riktigt.
Banal countrymusik får mig på bra humör.
Jag gillar regn.
Nyheter intresserar mig inte och jag har inte TV.
Jag tycker om att duscha utomhus på vintern med stjärnorna som tak och sedan torka framför brasan.
Jag heter Cecilia.”


Foto: visingso.net

Lämna en kommentar