Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Släppa ett beroende

Jag har en last som jag har slitit i många år att bli av med och det är snusning. Jag har ogillat bojan runt foten, att vara fast i beroendet. Att inte kunna gå ut genom dörren utan att kolla fickor och väska. Jag har slutat många gånger och klarat det bra, men alltid varit snäppet vassare på att börja igen.

När det förra året blev klart att jag skulle åka till USA nu i mars så började jag fundera på hur det skulle kännas att inte behöva smuggla in snus (nu skrattar min syster) och att heller inte behöva vara rädd för att det ska ta slut. Den tanken lockade. Jag har sen dess mentalt bearbetat mig och lyft fram det positiva med den tanken, som för mig är frihet!

Månaderna och veckorna kom och gick men det dök aldrig upp någon riktigt bra dag för att sluta snusa. Och det var ju då jag kom på det – jag älskar ju att snusa, det kommer aldrig komma en dag då jag vill sluta! Alltså behöver det vara ett beslut från min sida och därefter handling. Och oavsett när jag gör det så kommer det förmodligen inte vara helt enkelt. När detta slog mig så var det mindre än en vecka kvar innan jag skulle åka. Helt oväntat kom med denna tanke också lusten att sluta. Jag åkte iväg och köpte nikotin-plåster och ingefära och gav mig lördagen den 25 februari som en farväl-till-snuset-dag.

Det går bättre än väntat och jag känner en sån glädje och tacksamhet för varje dag som går. Jag behöver inte tänka att jag aldrig mer ska snusa, utan bara låta bli idag. Blir det för svårt kan jag dela in det i mindre enheter och tänka att den här timmen ska jag inte snusa. Det är så jag gjort med alkohol och med den metoden har det blivit några dagar på hög nu 1,716 st närmar bestämt. I snushögen ligger det 12 dagar som jag gläder mig otroligt åt.

3 svar på ”Släppa ett beroende”

  • Nej, absolut inte! Jag fick faktiskt ta fram Excel för att räkna ut det. Jag är så nöjd med att du håller ordning på dagarna åt mig.

   Svara
   • Dagarna har jag ju faktiskt släppt, gjorde det när min förra mobil tackade för sig och jag kan säga två saker om den jag har nu, den är riktigt bra och den har några år på nacken… Så det var några år jag hade koll på dagarna, några år jag inte haft det och några plus några blir ganska många!

    Svara

Lämna en kommentar