Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

En bra början till att sluta dricka alkohol

Är du orolig över ditt eget eller någon annans drickande? Hur gör man för att få en bra början när man vill sluta dricka alkohol?

Här nedanför finns en lista med några förslag till ställen man kan vända sig för att vädra tankar som dessa. Mer information och öppettider finns på respektive sida.

Det finns utöver denna lista fler möjligheter till hjälp. De flesta kommuner (förhoppningsvis alla) erbjuder någon form av hjälp. Gå in på din kommuns webbsida och sök där.

I min hemkommun finns möjlighet till stöd, hjälp och behandling. Öppenvården Stegen bedrivs av Hallsbergs och Kumla kommun och man erbjuder hjälp direkt till kommuninvånarna. När man öppnade Stegen tog man ett beslut om att skippa all byråkrati, så den som vill ha hjälp tar kontakt direkt med Stegen. Är man invånare i Hallsberg eller Kumla kommun så är dessutom gratis och anonymt.

Hjälp till dig som vill sluta dricka alkohol

Enligt patientlagen har du rätt att välja öppenvård var som helst i Sverige, så om inte din kommun har någon hjälp att erbjuda finns det ändå möjlighet att få hjälp på annan ort.

Alkoholhjälpen

Forum och internetbaserat självhjälpsprogram.

Alkoholhjälpen är en tjänst från Beroendecenter Stockholm på uppdrag av Socialdepartementet, med mål att erbjuda bästa möjliga information för dig som är bekymrad över ditt eget drickande eller för någon du bryr dig om.

Alkohollinjen

Telefonnummer: 020-84 44 48

Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivningen sker per telefon och är kostnadsfri. Det går att ringa från hela landet och du som ringer kan vara anonym. Drivs av Stockholms läns landsting med nationellt uppdrag.

Alkoholrådgivning IOGT-NTO

Telefonnummer: 020-80 80 80

Känner du oro för ditt eller någon närståendes drickande? Du är välkommen att kontakta IOGT-NTO:s alkoholrådgivning med dina tankar, frågor och funderingar. Den som svarar lyssnar på dig och ger stöd och råd för hur du kan gå vidare för att åstadkomma en förändring. För många är ett samtal till oss ett första steg mot ett liv fritt från alkohol och andra droger.

Anonyma Alkoholister

Telefonnummer: 08-720 38 42

Är du orolig för ditt eget drickande eller har du någon i din närhet med alkoholproblem. Ring Telejouren hos Anonyma Alkoholister och tala med en nykter alkoholist, så får du veta mera.

Det finns 116.000 AA-grupper i 180 länder. AA är en ideell global gemenskap som inte har någon anknytning till någon religion, politisk organisation eller institution.


Foto: Braden Collum, Unsplash

[Dag 17 av #blogg100]

Lämna en kommentar