Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Ta farväl av en gammal vän

Den här historien har sitt ursprung i att en person ville köpa min bok och upplevde problem med beställningen och slutar med en beskrivning om hur det kan vara att ta farväl av en gammal kär vän.

Problemet med beställningen berodde på att formuläret hade gått sönder.

Jag ringde upp beställaren, satte formuläret i karantän och postade sen boken.

Väl hemma reparareade jag beställningssidan och sen dök det upp ett brev från nämnda beställare.

Vi har nu brevväxlat ett tag (jag svarar på alla brev jag får, hit me!) och en dag fick jag en längre text från honom.

Jag tyckte den var så himla bra och jag frågade om jag fick publicera den. Det fick jag och du hittar den här nedanför.

Den beskriver i ett nötskal hur det kan kännas när alkoholen är en vän. Och det vet vi nog lite var till mans att det kan vara svårt att ta farväl av gamla vänner.

Tack Magnus för att du vill dela med dig av din text!


Gästblogg av Magnus Olovsson

Att ta farväl av en kär gammal vän

I lördags vinkade jag av en gammal kär vän till mig. Vi träffades redan under högstadiet under skoltiden och trivdes ganska bra tillsammans.

Under åren träffades vi lite sporadiskt, men tog upp vår vänskap mer seriöst efter att jag separerat från mina barns mor. Han fanns där vid min sida hela tiden och stöttade alltid när jag var ledsen, arg, sjuk och även såklart när jag bara ville ha lite skoj.

Åren gick och jag träffade en ny kvinna som jag sedan gifte mig med. Kompisen gillade detta och var med mig även nu.

Efter ett slag insåg jag att han var ganska egoistisk och krävde mer och mer utrymme i mitt liv. Det fick han också till en början. Han var ju min bästa vän.

Problemen eskalerade och han krävde hela tiden mer och mer av min tid. Han trängde sig på vid olämpliga tillfällen och ville att jag släppte mer och mer av mina intressen och övriga vänner.

Efter ett tag blev han avundsjuk på min fru också då hon sade till mig på skarpen att han måste visa sig mycket mindre hos oss. Jag fortsatte dock att träffa honom i smyg i garaget, pannrummet, arbetsrummet, etc.

För en vecka sedan bad han mig stanna hemma från jobbet för att umgås. Jag ställde såklart upp för min vän. Efter två dagars intensivt umgänge bestämde jag mig för att nu måste vi gå skilda vägar.

Jag hade en resa inplanerad till fjällen med några grannar och hustrun. Jag bestämde att detta skulle bli en avskedsfest för min gode vän som därmed fick följa med. Jag talade med min vän och förklarade att han måste hålla sig i bakgrunden om han skulle få följa med. Det lovade och höll han faktiskt.

Natten till lördag umgicks vi för ett sista farväl och på söndagsmorgon vinkade jag av honom när han moloken och besviken lämnade fjällstugan.

Min kompis namn? Han heter Alkohol!

Han undrade hur länge han måste hålla sig borta och jag svarade:

Jag vet inte. Det kan röra sig om dygn, veckor, månader, år eller för all framtid.

Nu känner jag ju min förutvarande kompis ganska väl och förväntar mig att han dyker upp längs vägen helt oanmäld men då gäller det att konsekvent visa honom på dörren. Jag vill ha mitt liv tillbaka som det en gång var.

Saknar jag min vän? Oerhört mycket stundtals. Vi har ju gått genom större delen av livet tillsammans. Han har alltid funnits vid min sida, alltid ställt upp och aldrig lämnat mig. Men jag vet också att han förstört så mycket genom sitt egoistiska beteende. Det kan jag aldrig förlåta honom!

Så ha en trevlig resa gamle kompis. Hoppas att vi inte ses igen.


Foto: Jadon Barnes, Unsplash

Lämna en kommentar