Inläggen får ett nytt hem!

Inom kort kommer du att hitta blogginläggen här: https://tackdetärbra.se.
Har förresten ett bra erbjudande just nu, då jag ger bort min bok gratis! Du betalar endast för frakten. Läs mer här.

Våra myter om Skottland

Det är resdag nummer femton i Skottland och jag tänker att det vore kul att skriva en bok om detta land. Det är många saker som är annorlunda här och det existerar många myter om landet, till exempel att det bara regnar.

Vad är din bild av Skottland? Vilka myter och föreställningar har du? Har du varit här? Vilka platser gjorde intryck på dig? Berätta!

3 svar på ”Våra myter om Skottland”

 1. Har ingen favoritplats men Skottland har en underbar natur människorna är lika underbara dem med.

  Svara
 2. Ja grått är utan tvekan en färg som är populär här.
  Vid ett tillfälle sa chaffören på resan här att ”vid det där gråa huset där borta…”
  – You must be joking! Som om det bara fanns ett grått hus på heden!

  Svara
 3. Mitt första intryck av Skottland var grått. Det vill säga grå stad. Första anhalten var Glasgow och det är en grå stad. Morgonen därpå styrdes kosan mot Loch Lomond vilket visade sig bli en otrolig kontrast. Det var tidig förmiddag och längs bergssluttningarna dansade ”skotsk dimma” vilket i svensk översättning är duggregn. Då vi kom fram till Loch Lomond började solen göra sin debut för dagen och sjön låg spegelblank. Det var en ljuvlig syn att se, med det gröna landskapet runt omkring.
  Har många intryck av Skottland och ett annat mäktigt intryck är Culloden, heden där så många skottar stupade. Det var historiskt mäktigt att vandra omkring bland ljung och ris och bli påmind om alla skottar som stupat där våren 1746.

  Svara

Lämna en kommentar