Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Varför du inte får någonting gjort på jobbet

Jag minns inte när jag först snubblade över Jason Fried, men jag vet att jag fastnade direkt för hans budskap. Jag kunde relatera till det han sa. Se honom här i sitt TED-talk ”Varför du inte får någonting gjort på jobbet”.

Jag tänker tillbaka på min första arbetsplats. Jag åkte till jobbet och där utförde jag mitt arbete, på plats. När arbetsdagen var slut åkte jag hem.

I dag har vi inte arbetsdagar, i den bemärkelse att vi får tid att arbeta en hel dag. Jason kallar det för att vi har arbetsstunder. Vi sitter i kontorslandskap och avbryter varandra konstant. Hur många möten går vi på under en vecka? När och var ska vi arbeta och faktiskt få något gjort? Ja, inte verkar det vara på jobbet i alla fall.

Jason Fried och David Heinemeir Hanson har tillsammans skrivit boken ”REWORK”. Det borde vara tvångs för alla företagsledare att läsa den.

Var är ditt bästa ställe att utföra ditt arbete på? Är det på arbetsplatsen eller någon annanstans? Berätta gärna i kommentarerna här nedanför.


Foto: Renjith Krishnan, FreeDigitalPhotos.net

[Dag 69 av #blogg100]

Prenumerera på bloggen

2 svar på ”Varför du inte får någonting gjort på jobbet”

 1. Hej,
  Håller med om att arbetssätt förändrats under åren som gått. Vi går ju mer och mer till att arbetet inte är en plats utan det man gör, dvs mer resultat-eller målstyrning.
  Jag arbetar med att införa aktivitetsbaserade miljöer (ej desk sharing) just av den anledningen att man inte ska behöva vara på en plats (ofta kontorslandskap) och bli störd, utan ha möjligheten att välja den plats eller miljö som bäst passar mig och det arbete jag behöver utföra. Jag tycker det är toppen.

  Svara
  • Det låter spännande Sanna. Det är bra att man tänker till kring de här frågorna och inte bara förväntar sig att jobb blir utfört för att man ställt in en massa skrivbord i ett rum. Lycka till med projektet!

   Svara

Lämna en kommentar