Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Varför heter min sida vaja.se

Författare Cecilia Svensson Foto Tor JohnssonHar du startat ett företag? Hur kom du på ditt namn? Hade du månne samma bekymmer som jag? När jag skulle starta mitt företag sökte jag efter ett namn. Ett bra namn. Jag hade några idéer om hur jag ville det skulle vara och inte. Här är min lista och förklaringen till varför det blev just Vaja. 

 

  • Jag ville ha ett kort namn; lätt att komma ihåg och att skriva in i en webbläsare.
  • Jag ville inte ha ord som innehåller å, ä eller ö.
  • Det skulle absolut inte vara en förkortning av mina namn.
  • Det skulle betyda något för mig.
  • Och det vore väldigt bra om det fanns nån kul tvist på det hela.

Jag tänkte och grubblade länge och jag hittade en del bra namn, men tyvärr hade andra före mig också tyckt att de var bra, så de webbadresserna var redan tagna.

Jag letade och sökte. Jag gick igenom olika ord på en mängd olika språk. Jag tog hjälp av olika verktyg på nätet som ska hjälpa en att kläcka den nya superfyndiga webbadressen. Men icke.

Jag ville ha allt klart innan boken skulle iväg på tryck. Dagarna gick men inget namn kom till mig. En dag fikade jag med en god vän. Hon har två företag. Jag frågade henne hur hon i all sin dar har lyckats gå igenom denna process två gånger. Hon beskrev hur hon gjort och det var snarlikt min egen beskrivning ovan. Och sen nämnde hon nåt om indianer.

– Hm, vi har ju indianer i Sverige, tänkte jag och jag gick vidare i mina associationer. Jag älskar Kiruna och livet i norr.

Få se nu här… och så kom det: Vaja. Det är kort, inga krångliga bokstäver, det betyder renko på samiska och det symboliserar det jag tycker så himla mycket om uppe i norra delen av vårt land och – om man betonar det lite annorlunda och säger det lite långsammare så blir det ren-ko. Och det passar ju bra; jag är en ”ren ko” nuförtiden och där kom ju humorn in också (är så vansinnigt förtjust i humor).

Det är taget – Vaja får det bli!

P.S. Du når min webbsida även via ceciliasvensson.se. Men med handen på hjärtat hur kul, enkelt och kort är det?

Lämna en kommentar