Jag har tagit paus i mitt bloggande. Men arkivet finns tillgängligt för läsning. /Cecilia

Klart med namn på webbsidan

Jag har äntligen hittat namnet på min webbsida! Efter lång vånda och många grubblerier satt den bara där en dag – Vaja.se. När namnet väl kom till mig var det så självklart att jag undrade varför det tog så lång tid för mig att värka fram det?

I mitt sökande efter namn så hade jag några önskemål:

 • Det ska vara kort och enkelt att komma ihåg
 • Helst bara ett ord
 • Det ska inte innehålla några typiska svenska tecken
 • Och det ska gärna vara nåt som har en koppling till mig och varför inte med en touch av humor?

Som jag har letat! Inte ens med den utmärkta hjälp man får på www.se så lyckades jag.

En dag åt jag lunch med en vän och frågade henne – som nyligen skapat TVÅ webbsidor – hur hon burit sig åt?! Hon ler åt min fråga och jag inser att jag inte är den enda som har våndat mig igenom namnresan.

Hon berättar sin process och där började det gro. Jag hade varit inne på det området tidigare så fröet var redan sått och där på uteserveringen började det att gro. Väl hemma så wikipediade jag samiska ord och vips så var det bara där, min vaja.

Vaja är det samiska ordet för renko. Uttalar man det lite annorlunda så blir det för mig en ren ko. Japp! Där satt den! Ett kort ord som är lätt att komma ihåg utan prickar och med humor inkluderat. Signed, sealed, delivered!

Igår fick jag frågan kring namnet, vad min tanke bakom namnet var? Den nyfikne frågade om jag månne hade tänkt ”Va? Ja!” och på så vis hittat namnet, med tanke på det grundsyfte jag har med webbsidan och den bok jag skrivit. Det kommer mer information om det alldeles snart. Nej, så var det alltså inte, men jag gillade absolut den tanken! Finns det fler vinklingar på namnet? Vad får du för associationer? Skriv ett inlägg och berätta!

7 svar på ”Klart med namn på webbsidan”

 1. Först..Stort Grattis till hemsidan.
  Sedan associationer.
  Tänk dig en varm sommardag vid en strand. Du sitter på bryggan och njuter av sommar och sol. Vinden leker lite i vassen längre bort och när en vindpust tar lite extra fart kikar du mot vassen som prasslar lite lugnt och börjar vaja lite lojt i vinden som för att retas lite med vindpusten.
  Det är min känsla för vaja. Lugn och harmoni när det är som bäst.

  Svara
  • Tack Mia! Vilken härlig bild; jag riktigt höra vattnet klucka mot bryggan och känna den varma sommarbrisen mot min kind.

   Svara
 2. Stort grattis till ny hemsida och allt annat som följer med detta!!

  Varje gång jag säger eller skriver vaja.se så tänker jag på en flagga. Varför? Jo, en flagga blir hissad upp i en stång för att synas för så många som möjligt. Flaggans jobb är att stolt hänga där och vaja i vinden. Precis som du; nu har du hissat upp – bara att vaja i den vind som kommer. Puss

  Svara
  • Det var ju du kära Ulrika som puffade mig i rätt riktning! Kan inte vi dricka kaffe lite oftare?

   Svara

Lämna en kommentar